Ingezonden: Een solide begroting voor nieuwe kansen!

Foto: Jan Stads/Pix4Profs

Ingezonden

Een solide begroting voor nieuwe kansen!
Het college heeft afgelopen week een sluitende, financieel solide begroting gepresenteerd. Het resultaat is voor het eerst over alle jaren positief. De financiële positie is met een algemene reserve van 10,1 miljoen en een weerstandsvermogen van 2,45 sterk verbeterd. En dat betekent dat we als gemeente financiële tegenvallers kunnen opvangen, zonder dat dit gaat leiden tot hogere lasten voor onze inwoners of bedrijven. Ook de leesbaarheid van de begroting is sterk verbeterd. De opbouw wordt duidelijk uitgelegd en binnen de programma’s wordt helder weergegeven wat we willen bereiken en wat we daarvoor gaan doen. Een compliment voor iedereen die hier hard aan heeft gewerkt.

De meeste punten uit ons coalitieakkoord zijn gerealiseerd. De Volkspartij Dongen wil daar graag een paar mijlpalen aan toevoegen, die goed zijn voor ons bruisende verenigingsleven: uiteraard de realisatie van de nieuwe Cammeleur, een pilot verenigingshal en een buitenpodium bij park Vredeoord. Daarnaast zijn er nog een paar belangrijke besluiten te nemen. Zoals binnen de sport, met de verzelfstandiging van voetbalvereniging Olympia’60 en de verplaatsing van sportpark De Biezen. Een ander belangrijk punt is een oplossing voor de energieproblematiek van De Beljaart. En de verbetering van de schoolgebouwen binnen al onze kernen, Dongen, ’s Gravenmoer en Klein Dongen Vaart staat hoog op de agenda. De goede financiële positie van de gemeente biedt ook de mogelijkheid om dit laatste punt echt op te pakken.

De begroting vormt een goede basis voor de nieuwe gemeenteraad en het nieuwe college. De gemeente Dongen staat er goed voor, zowel financieel als maatschappelijk. Genoeg ruimte dus voor nieuwe, frisse ideeën, waar we de komende vier jaar mee aan de slag kunnen. De Volkspartij Dongen ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet.

René Jansen en Denise Kunst
Volkspartij Dongen
www.volkspartijdongen.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen