Ingezonden: Verdringen arbeidsmigranten huurders?

Foto: Pixabay

Ingezonden bericht

Verdringen arbeidsmigranten huurders?

De gemeente Dongen gaat in regionaal verband afspraken maken over het huisvesten van arbeidsmigranten. De Dongense VVD wil graag weten wat daarbij precies de uitgangspunten zijn. Plaatsing van arbeidsmigranten mag niet ten koste gaan van inwoners van Dongen die daardoor langer op een woning moeten wachten.

In antwoorden op vragen van de Dongense VVD heeft het college aangegeven, dat de verantwoording voor huisvesting in eerste instantie ligt bij de arbeidsmigranten zelf. Verhuurders en werkgevers moeten hierbij helpen. De gemeente Dongen doet dit niet. Wel kan de gemeente meewerken aan het vaststellen van de regels.
De woningbouwcorporatie heeft een wettelijke taak betaalbare woningen beschikbaar te stellen aan mensen met een laag inkomen. Arbeidsmigranten, die zich permanent vestigen in Dongen en een laag inkomen hebben, behoren ook tot deze doelgroep. Zij kunnen zich dus melden bij Casade voor een huurwoning. Als de gemeente Dongen afspraken maakt over huisvesten van migranten zullen er meer goedkope huurwoningen nodig zijn. De Dongense VVD is van mening dat bij zo’n afspraak ook hoort, dat er dan meer goedkope huurwoningen beschikbaar komen. Wij willen niet dat jongeren en starters daardoor langer moeten wachten. Het bouwen van extra goedkope huurwoningen moet wat ons betreft ook niet ten koste gaan van de andere bouwprogramma’s. In Dongen is immers ook een grote behoefte aan middel dure en dure huurwoningen.

Pieter Brooijmans,
Fractievoorzitter Dongense VVD.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen