Dienstverlening gemeentehuis voortaan alleen op afspraak

Foto:

Vanaf 1 januari 2015 komt er een nieuwe opzet van de dienstverlening via de baliemedewerkers in het gemeentehuis. Er wordt vanaf die datum volledig gewerkt op basis van afspraak. Het betreft zowel de balie burgerzaken (paspoorten, rijbewijzen) als vergunningen en sociale zaken. Volgens B & W is  “Werken op afspraak  klantvriendelijker voor de inwoners / ondernemers van Dongen. Wachttijden worden voorkomen. Personeel kan efficiënter worden ingezet. Er is meer ruimte voor maatwerk en flexibiliteit.”

Het maken van een afspraak kan op meerdere manieren. 
Tijdens openingstijden kan dat persoonlijk op het gemeentehuis of telefonisch. Vanaf eind 2014 kan het ook digitaal, op elk gewenst moment: via de website van de gemeente Dongen. Nadere informatie hierover volgt.
Vanaf 1 januari 2015 blijft gelden:
– De inwoner / ondernemer / bezoeker kan altijd binnen lopen voor eenvoudige vragen of informatie 
– Het afhalen van documenten (rijbewijzen, paspoorten) kan, omdat dit een korte afhandelingsduur heeft, altijd zonder afspraak, mits het gemeentehuis voor het publiek geopend is. 
– Indien er sprake is van daadwerkelijk een spoedsituatie, wordt (passend binnen praktische en wettelijke mogelijkheden), gekeken wat nog mogelijk is op de dag zelf, ook al is er geen afspraak.
Tot aan 1 januari is sprake van een overgangsperiode. Dat wil zeggen: een afspraak maken heeft de voorkeur, maar hoeft niet.