PvdA publiceert kandidatenlijst

Foto:

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van de PvdA Dongen is Eline van Boxtel-Pullens (foto rechts) gekozen tot lijsttrekker en Bea van Beers (links) tot kandidaat wethouder voor de PvdA Dongen. Met deze twee jonge vrouwen wil de PvdA een frisse, linkse wind laten waaien in de Dongense politiek. Michel Speltie, voorzitter van de PvdA afdeling Dongen, is trots op de lijst die volgens hem “voldoende ervaring en kwaliteit garandeert en dat combineert met enthousiasme en nieuw elan. Er is sinds het vertrek van de SP uit de gemeenteraad dringend behoefte aan een versterking van de linkse vleugel en die ruimte willen wij graag verder invullen. Ons motto luidt dan ook ‘Links Dongen kiest PvdA'” aldus Speltie 

Eline van Boxtel
Sinds 2010 zit Eline van Boxtel (27 jaar) in de gemeenteraad voor de PvdA. Zowel binnen als buiten de raad wordt zij gewaardeerd om haar kennis, politiek inzicht en duidelijke manier van communiceren. Zij heeft zich onder de vleugels- en met stimulering van Willem Ebbers, die komende verkiezingen lijstduwer is, kunnen ontwikkelen tot een volwaardig raadslid. Eline:“Het is fijn dat er zoveel vertrouwen binnen de partij in mij is. Ik ben er trots op dat ik de lijst mag aanvoeren en ik heb erg veel zin in de nieuwe raadsperiode.” 
Bea van Beers
Ook Bea van Beers (29) is geen onbekende in de Dongense politiek. Zij zat van 2006 tot 2010 in de gemeenteraad voor de PvdA en is sinds die tijd bestuurslid van de partij. De afgelopen jaren heeft Bea zich buiten de politiek verder ontwikkeld en met de nodige gemeentelijke en bestuurlijke ervaring is zij klaar voor het wethouderschap. Bea: “Ik heb me met veel enthousiasme kandidaat gesteld en heb veel vertrouwen in een mooie verkiezingsuitslag.” Van Beers is sinds 2009 werkzaam bij de gemeente Tilburg als wijkmanager. “Een baan die zich op het snijvlak bevindt van de zaken waar ook in de politiek mijn bijzondere belangstelling naar uitgaat: de dorps- en wijkraden, milieu, de sociale portefeuille en de leefomgeving” aldus van Beers.
Lijst
De PvdA Dongen heeft voor de komende gemeenteraadsverkiezingen een bijzondere lijst. “We hebben gekeken naar stabiliteit”, vertelt voorzitter van de onafhankelijke adviescommissie Eric Hendriks. We vinden het belangrijk om een ervaren vervanger in te kunnen schakelen op het moment dat een raadslid (tijdelijk) weg zou vallen. Dat is de reden dat Maurice van Boxtel op plaats 4 staat. Hij heeft jaren in de gemeenteraad van Loon op Zand gezeten en vervangt momenteel Willem Ebbers in de Dongense raad. Eline en Maurice hebben aangegeven in principe niet samen in de gemeenteraad te willen zitten. 
Onze kandidaat wethouder Bea van Beers wilden we, ondanks dat zij niet in de gemeenteraad wil, een hoge plaats op de lijst geven. We zijn er van overtuigd dat Bea op eigen kracht een of misschien wel meer zetels in de wacht weet te slepen, ongeacht haar plek op de lijst. Nu communiceren we direct dat ze alleen in de race is voor het wethouderschap. Als ze laag op de lijst was gezet, maar met voorkeursstemmen straks recht heeft op een zetel en daar vanaf ziet, dan vinden wij dat niet eerlijk richting de kiezer.”  
Ereplaats
De laatste plaats op de lijst is bij de PvdA traditioneel een soort van ereplaats. “En die is ingevuld door Willem Ebbers, die  gedurende lange tijd het gezicht van de PvdA in Dongen is geweest. Nu hij een stapje terug doet verdient hij die bijzondere plaats op de lijst” aldus Bea van Beers.
Er ligt volgens de nieuwe lijsttrekker en de wethouderskandidaat een hoop werk te wachten in de volgende periode. van Boxtel: “Denk bijvoorbeeld aan de transities die er aan zitten te komen. Daar willen we graag een sociale stempel op drukken.” Van Beers vult aan: “en wij vinden het enorm belangrijk dat er beter gecommuniceerd wordt naar de Dongense bevolking. Daar zullen we ons ook zeker hard voor maken.”
Kandidatenlijst (Kieslijst)
1 Eline van Boxtel-Pullens (27)
2 Maurice IJpelaar (42)
3 Bea van Beers (29)
4 Maurice van Boxtel (44)
5 Tonny Dijck (47)
6 Rinus Krijnen (56)
7 Gerard-Jan van den Dries (64)
8 Johan Folkers (58)
9 Els Zom (70)
10 Maud Ebbers (19)
11 Wout Dekkers (65)
12 Michel Speltie (46)
13 Sladana Husic (55)
14 Willem Ebbers (55)