CDA Dongen maakt kandidatenlijst bekend

Foto:

Op 6 november 2013 heeft de Algemene Ledenvergadering van de CDA afdeling Dongen – ’s Gravenmoer, de kandidatenlijst voor de gemeenteraads-verkiezingen van 19 maart 2014 vastgesteld evenals het verkiezings-programma onder de slogan ‘Een hart voor Dongen’. Zoals al eerder bekendgemaakt wordt de lijst aangevoerd door André Vonk, die tevens naar voren geschoven is als kandidaat-wethouder 

Bij de eerste 7 kandidaten zitten 4 nieuwe gezichten die momenteel geen zitting hebben in de Raad. Het bestuur heeft bewust gekozen voor vernieuwing, een goede mix van leeftijden en een evenwichtige samenstelling van de lijst. De kandidaten vertegenwoordigen de kernen Dongen, ’s Gravenmoer en Klein Dongen-Vaart. Daarnaast wil het CDA meer jongeren in de Raad. 
Nieuwkomers boven aan de lijst zijn Clement van der Ven (56), Mustafa Kilinçarslan (34), Rob Huijben (20) en Egon van Kessel (26)  Clement van der Ven is momenteel fractiesecretaris en actief als voorzitter “Crescendo” in ’s Gravenmoer en penningmeester van stichting “de Oude Kerk”.
De nummer 5 op de lijst is de sinds 2003 in Dongen woonachtige Mustafa Kilinçarslan. In het dagelijks leven is Mustafa werkzaam als Compliance Officer (intern toezichthouder) bij een bank.  Daarvoor heeft Mustafa ik altijd in de accountancy gewerkt waarbij hij verschillende bedrijven in en rond de omgeving van Breda heeft gecontroleerd.
Rob Huijben op plaats nummer 6 is de jongste op de lijst. Rob studeert bestuurskunde aan de Universiteit van Tilburg en actief in de voetbalwereld als assistent-scheidsrechter van de KNVB. Daarnaast is Rob voorzitter van de Dongense Studenten Belangenvereniging, zit hij in het bestuur van de KWF Kankerbestrijding en helpt hij in zijn vrije uurtjes graag mee bij V.V. Olympia’60.
Nummer 7 op de lijst is Egon van Kessel en hij heeft bijna zijn studie Toegepaste Psychologie afgerond. Egon is pas net actief binnen de fractie en de gemeente Dongen. Om zijn studie te kunnen financieren heeft Egon al en tijd een bijbaan bij de Efteling en is hij twee maal in de week te vinden bij tennisvereniging Bas Dongen. 
Marga Allard neemt in maart 2014 na 15 jaar afscheid van de actieve politiek. Zij heeft wel te kennen gegeven de CDA-fractie te blijven ondersteunen.
Zoals al eerder bekend gemaakt tijdens de op 2 oktober algemene ledenvergadering stopt huidige wethouder Joop Velthoven met zijn actieve politieke carrière die 24 jaar omvat en die hij begon als raadslid in 
’s Gravenmoer.
De volledige kandidatenlijst:
1. André Vonk (52)
2. Annemarie Heins- van Eenennaam (38)
3. Koenraad van Eersel  (34)
4. Clement van der Ven  (56)
5. Mustafa Kilinçarslan (34) 
6. Rob Huijben (20)
7. Egon van Kessel (26)
8. Friedy de Jong
9. Dick Dankers
10. Ine Goos Leijten
11. René Peeters
12. Jeroen Trommelen
13. Jan Megens 
14. Jan Kersbergen
15. Marga Allard- Nieuwkamp
16. Jacques van der Aa
17. Carla van Dongen-Suikerbuyk
18. Bart Jan Roomer
19. Arie Noordsij
20. Cor Quist
21. F.M.F van Dooren
22. Lodewijk Burghout
23. Mark van den Broek
24. Kees Snoeren
25. Karel de Geus
26. Henk Goos
Foto boven van links naar rechts: Koenraad van Eersel, Mustafa Kilinçarslan, Egon van Kessel, André Vonk, Annemarie van Eenennaam en Rob Huijben. Clement van der Ven ontbreekt op de foto.