‘Tranen van Cooth’ vloeiden rijkelijk

Gezelligheidskoor “Dongens Levenslied” was in Bourgondische sferen bij de  dertiende  editie “Tranen van Cooth” in Breda. Tal van koren en artiesten stonden te popelen om al hun kommer en kwel uit te storten over de binnenstad van Breda en op het Van Coothplein. Het uitgangspunt was de hele stad te laten zingen. Het publiek werd een geweldig zangfestijn aangeboden.

De deelnemende koren waren:  Beekse Smart – Prinsenbeek, GEK Breda – Breda, Meesingers met Lief en Leed – Breda, Ut GAK – Breda, De Smart Ladies – Breda, Zangkoor(ts) – Breda, Mevrouwen koor Sjowenso – Rijen, Traais Smartlappenkoor – Terheijden, Uit Volle Borsten – Dussen, Het Koor van Tante Door – Bergen op Zoom, Van LieverLee – Bergen op Zoom,  Kruikenzangers – Tilburg, Het Dongens Levenslied – Dongen  LiesLeut – Breda, Gils Meezingkoor Gilze – Dolor Canto Zevenbergen, Lappen vol Smart Breda , Troost & Zo Breda.
Deze koren hadden er allemaal duidelijk veel zin in. Het weer werkte echter helemaal niet mee. De regen viel met bakken uit de lucht. Er waren grote paraplu’s geplaatst, zodat de koren en hun instrumenten droog bleven, maar tegen deze regenbuien is niets
bestand. Het bleef letterlijk echt kommer en kwel!!! Vele mensen bleven weg, terrassen werden veelal slecht bezocht.  Erg jammer want wat is er nu toch mooier, een hapje en een drankje, op een bankje of op een van de vele terrassen die Breda rijk is.
Het winkelend publiek liet het ook massaal afweten in de binnenstad  van Breda, een van de mooiste steden van Brabant waar het  Bourgondische leven zich afspeelt en waar het zeer goed vertoeven is voor jong en oud. Iedereen maakte er maar het beste van en werd het nog best gezellig. Er werden opmerkelijk vele vrijgezellenfeesten gevierd en vele van hen zongen enthousiast  mee met de koren in de meest vreemde creaties. Ieder koor trad 3 x op  op een van de volgende podia: Kasteelplein – Tapasbar Plan B – Restaurant Villa Nova – Karnemelkstraat – Bisschopspleintje – Reiscafé Restaurant La Iguana – De Waalse Kerk – Catharinastraat – Haven – Cafe/restaurant B.E.D. –
Kerkplein – Café De Bruine Pij – Grote Markt – De Barones.
Het gezelligheidskoor “Dongens Levenslied”  o.l.v. Wouter Kwakernaat, (zelf afkomstig uit Breda), trad op bij Villa Nova, de Haven  en op het Kasteelplein. Tal van serieuze maar vooral gezellig liedjes werden gezongen. De presentatie was in handen van Jaqueline Horsten, die op enthousiaste wijze de volgende liedjes aan elkaar praatte.
 Als sterren aan de hemel staan
 De zon die gaat weer schijnen
 Ik geef om jou met solisten Anton Smulders en Riet Faro.
 Dans nog eenmaal met mij
 Zwarte slaven
 Duizendmaal belogen
 Zeilen op de wind van vandaag
 Zo mooi. 
 Jou vergeet ik niet
 Rivers of Babylon
Tot jij mijn liefde voelt
 Halleluja
Tranen heb ik gehuild om jou
 Het leven is goed in het Brabantse land
 Doe nou niet
De grande finale,  de Samenzang vond plaats op de Grote Markt voor het stadhuis om 17.00 uur. De tranen van Cooth vloeiden rijkelijk!! DLL bedankt  de organisatie van de Tranen van Cooth hartelijk voor  hun uitnodiging en hoopt er volgend jaar weer bij te mogen zijn.
De Tranen van Cooth waren zo als altijd  perfect georganiseerd , maar de weergoden waren hun dit jaar helaas niet zo goed gezind.
Noteer al zo vast maar in uw agenda:
5 oktober Herfstconcert:  Café  en zalencentrum de Viersprong, Kanaalstraat 10 Dongen.  Van 14.00 uur tot 18.00 uur. Toegang gratis. Met medewerking van Mades Meezingkoor en Oud Bruin en Jong belegen uit Steenbergen en “Dongens Levenslied”
Voor meer informatie:  www.dongenslevenslied.nl