Dongens Levenslied genoot volop in Klundert

Op de sfeervolle locatie rond het historische stadhuis, (daterend uit 1621) in het centrum van Klundert vond  voor de 6 maal het Bourgondisch koren- en bierfestival “Klundert Glundert” plaats. De organisatie was in handen van het Westhoeks Mannenkoor. Het is uniek dat een koren- en bierfestival gecombineerd is tot één sfeervol evenement. Op het korenfestival traden ook dit jaar weer een brede variatie van koren uit het “lichtere” genre op.

Op het korenfestival traden ook dit jaar weer een brede variatie van koren uit het “lichtere” genre op. Een tiental koren  met een zeer gevarieerd repertoire stond garant voor een feestelijke muzikale omlijsting. De combinatie van een korenfestival en een bierfestival heeft zich de afgelopen jaren meer dan bewezen. Dit concept  is uniek en vindt op diverse plaatsen  in het land navolging.  Op het bierfestival kon weer  opnieuw een keur aan heerlijke, ambachtelijke bieren geproefd  worden. Een leuk evenement voor iedereen die kan genieten van muziek, een hapje en een drankje in een leuke en gezellige  sfeer. Het korenfestival begon om 13.00  en duurde tot 19.00 uur. Tevens vond er een bijzonder optreden plaats van de Roseländer Musikanten.
Deelnemende koren: Dameskoor C’est la Vie, Havenkoor Fortitudo, Smartlappenkoor Beekse Smart, Meezingkoor “Oor ons Us”, Mooi Koor Man, Nederpop aan de Dintel, Gezelligheidskoor de Klinkers, Dolorcanto, Westhoeks Mannenkoor en Dongens Levenslied. De optredens vonden plaats op 2 podia. Ieder koor trad 2 x op.
Wouter Kwakernaat, sinds kort onze nieuwe dirigent, wist het koor weer opnieuw te inspireren. Het DLL, dat al enkele malen deelnam aan “Klundert Glundert“, had er weer duidelijk zin in. Vol enthousiasme zongen zij o.a. Duizendmaal belogen, Zeilen op de wind van vandaag, Zo mooi, Only Love, Ik wil altijd bij jou zijn, en Doe nou  niet., De verzonken stad, ik geef om jou, Dans nog eenmaal met mij, Halleluja, Tot jij mijn liefde voelt en Amore.
Het werd een reuze gezellige middag. Het weer werkte goed mee, iedereen genoot zichtbaar. Maar aan alles komt een eind en was de bus al weer daar om ons terug te brengen naar ons thuisadres, de Viersprong in Dongen. Sommige leden hadden ambachtelijk bieren maar ook  overheerlijke paling meegenomen voor hun partner en familieleden, want ook daar is “Klundert Glundert“  bij DLL bekend en beroemd  om.  Een top organisatie op een top locatie!!
Gezelligheidskoor “Dongens Levenslied “ bedankt de organisatie voor de gezellige middag  en hoopt volgend jaar weer van de partij te mogen zijn.