Gezelligheid kent geen tijd bij Lenteconcert DLL.

Op zondag 18 mei organiseerde het Gezelligheidskoor “Dongens Levenslied” in samenwerking met Fred en Petra Heijne van café en zalencentrum “De Viersprong”,  het Lenteconcert. Verder werkten hier aan mee: Smartlappenkoor “de Harde Kern” uit Boxmeer en “De Smarties” uit Papendrecht. Voor dirigent Wouter Kwakernaat was het een spannende middag. Wouter, die pas kort dirigent van het koor is,  stond voor de eerste keer voor het koor bij het Lenteconcert, dat al vele jaren georganiseerd wordt door DLL. Later in het jaar volgt nog het Herfstconcert op zondag 5 oktober. En natuurlijk het nieuwjaarsconcert op 4 januari 2015.

Het was een hele uitdaging voor Wouter, die een muziekschool heeft in Breda. Wouter is dirigent bij verschillende koren maar een koor zoals het DLL had hij nog nooit gedirigeerd.    
Maar hij wist het uiteindelijk tot een goed einde te brengen. Met veel humor en enthousiasme wist hij zijn zangers/en zangeressen te inspireren. Ook de andere koren waren onder de indruk van zijn professionaliteit. Het werd een hele gezellige middag.
Het zonnetje werkte uitstekend mee en iedereen was vrolijk. Met een hapje en een drankje gezellig op een bankje is ons motto en lekker mee zingen. Daar wordt een mens pas vrolijk van.
Het gezelligheidkoor “Dongens Levenslied” had er weer duidelijk zin in. Er werd oa. gezongen: Duizend maal bedrogen, Zeilen op de wind van vandaag,Only love, Halleluja,
Doe nou niet, Tot jij mijn liefde voelt,  en amore, en zo mooi, mooi was die tijd. Inderdaad de tijd/dag was erg mooi en weer erg gauw voorbij.
 
Boxmeers smartlappenkoor “de Harde Kern”, “Een koor wat de  moeite de waard is” o.l.v. Gerard van Beuningen. Hun motto is: “Het was pas ’n feest als wij zijn geweest”
Ze zongen o.a. Marina, Marina, De woonboot, Brabant, De vrolijke koster, Kufstein, Laat de zon in je hart. Groot succes hadden ze met het lied: “Muuske stil”, nou ja, stil waren ze niet voor lang, want even  later maakten ze herrie en dat alles in één lied. Een gezellige meezinger en zeer leuk en origineel gebracht. Inderdaad, een koor wat de moeite waard is.
 
“De Smarties” uit Papendrecht o.l.v. Hendrik – Jan van Dijkhuizen. Hun motto: “Waar de Smarties komen is het feest” Zij zijn al meerdere malen bij een van onze concerten geweest. Een groot koor dat het altijd erg naar hun zin heeft in Dongen en niet van naar huis gaan wil weten. Ze zongen o.a. Doremi – You are my sunshine, Adio, Westenwind, Amsterdam Medley,Una Paloma Blanca. Een enthousiast koor met een vrolijke uitstraling.
www.desmarties.info
 
Tenslotte vond de samenzang plaats rond 17.30 uur. Alle koren zongen samen: “Leven en laten leven” en “Rosamunde”. Een goede afsluiting, waaraan het plezier er als het ware van af spatte en oversloeg op de toehoorders, volgens de Smarties. Tenslotte  hadden Fred en Petra en hun medewerkers/sters gezorgd voor een overheerlijk warm/koud buffet, waaraan
vele  mensen deelnamen. DLL bedankt iedereen die deelnam aan dit Lenteconcert en hoopt iedereen weer te kunnen begroeten op ons Herfstconcert op zondag 5 oktober bij café en zalencentrum “de Viersprong” 
Voor meer info www.dongenslevenslied.nl
Foto’s: zie fotoreeks boven