Dirigent van Popkoor Spirit enthousiast over Quattro Temi.

Foto:

Tom Mordang is de dirigent van Spirit sinds eind 2011, na de laatste grote show ‘Twist’. Inmiddels is hij aardig op zijn plek bij Spirit. ‘Hoe achttien mensen, vanuit verschillende achtergronden en met elk een eigen karakter, zich op een repetitieavond als één team vol overgave op een project storten, geweldig,’ zegt hij enthousiast.

Tom was als een van de eersten betrokken bij de nieuwe theatershow Quattro Temi. ‘Quattro Temi heeft als koorprogramma een vernieuwd concept. Het maakt gebruik van niet één, maar vier thema’s, elk met een eigen verhaal. Een aparte theatervorm: zo zit er zowel een revue als een musical in de show en wordt het koor steeds op een andere manier ingezet. In deze bontheid worden de kwaliteiten van elk koorlid mooi ingezet onder de noemer ‘voor elk wat wils’. Het is het vooral ook echt een huismerk geworden: van de muziek tot de dans, van het decor tot de aankleding; alles komt uit eigen koker, of is eerst langs het eigen filter gegaan’. 
Bij deze show wordt de muziek verzorgd door de Big Band ‘Big Deal’ uit Vught. ‘Een bigband en een koor die samen een show neerzetten, levert een unieke samenwerking op met een gemeenschappelijk doel: elkaar naar een hoger level tillen. Voor de bigband biedt het project een mooie ontwikkeling in het muzikaal begeleiden, waar het koor op beantwoordt met een nieuw stukje luistervaardigheid. Dit muzikale samenspel bevestigt het oude adagium ‘het geheel is groter dan de som der delen’, aldus Tom.
Voor Tom Mordang is dit project een el dorado voor creatieve uitleving. Een veelheid aan uitdagende werkvormen voor de repetitie alsook de afstemming in de creatieve invulling van de show zijn daar deel van. ‘Als helft van het arrangeerbedrijf MolDertien heb ik bijna het hele liedprogramma gearrangeerd voor zowel koor als bigband.  Maar het mooiste van creatieve inzet is de inspiratie die het kweekt. Het tweerichtingsverkeer van een samenwerking, de impulsen waarmee je elkaar aansteekt; het maakt me steeds weer dankbaar voor mijn werk.’
Volgens Tom kan het publiek zich klaarmaken voor een liedprogramma dat alle emoties aandoet, een theatrale setting die het oog tegemoetkomt, muziek die onherroepelijk aan het trommelvlies blijft plakken en een geweldige neiging om mee te zingen. Kortom: ook voor hen geldt ‘voor elk wat wils’.
Voorstellingen Quattro Temi:  Zaterdag 17 mei 2014 om 15:00 en 20.00 uur
Locatie: Factorium Tilburg – Koningsplein 11A – Tilburg
Kaarten à €12,50 (volwassen) en €10 (kinderen t/m 12 jaar) zijn te koop via Uitpunt Dongen in de bibliotheek of via www.uitindongen.nl (klik op kaartverkoop). Meer info: Via www.popkoorspirit.nl of volg ons via Facebook