Het was weer ontiegelijk gezellig in Goirle!!!!

Foto:

Als vanouds was het weer reuze gezellig in Goirle. Het  Nederlandstalige lied voerde de boventoon tijdens het Gôols Korenfestival. Maar liefst  23 koren verzorgden het muzikale programma op 8 podia. Dongen was weer goed vertegenwoordigd.  Zowel het Vrienden Smartlappenkoor als wij, het gezelligheidskoor “Dongens Levenslied” gaven acte de presence op dit gezellig korenfestival dat  alweer voor de vierde keer georganiseerd werd in het centrum van Goirle. 

De organisatie hiervan was in handen van het Smartlappenkoor “ZangRiela”, daarbij facilitair ondersteund door Centrummanagement Goirle. Naast het Nederlandse lied kon het publiek  ook genieten van een drietal wervelende modeshows op het Kloosterplein. Vanaf 12.00 uur tot 18.00 uur kon verspreid over een achttal podia genoten worden van het Nederlandse lied, ten gehore gebracht door de volgende koren: Vriendenkoor Drunen, De Fluweeltjes, Beekse Smart, Gils Meezingkoor, Brabants Bont, Ut Kan Wè Leije, De Begonia’s, SMOss, Meepessaant, De Harde Kern, Zing maar lekker mee, Liesleut, De Molenzangers, Jeremiade, Ratje Toe Koor, De Kruikenzangers, De Leyezangers, Meidenkoor Woest Genoegen, Vrienden Smartlappenkoor Dongen, ZangRiela, Gère weg en Dongens Levenslied.
Het zonnetje werkte  best goed mee, maar op sommige plekken was het ook wel koud. Maar ja, niet getreurd, je moet zeilen op de wind van vandaag.  Dit lied van Andre van Duin werd vandaag voor de eerste keer gezongen bij een optreden.
Ondanks alles waren de terrassen goed bezet en waren vele mensen  op de been om te genieten van de koren of gewoon gezellig  te gaan winkelen. Voor onze nieuwe dirigent, Wouter Kwakemaat, was het  zijn debuut op dit korenfestival. Wouter is pas 2 weken bij ons koor. Voor de eerste keer was hij dirigent bij ons koor bij een optreden, en dat heeft hij zeer goed voor elkaar. Koor en dirigent voelden elkaar feilloos aan en de optredens liepen
als een trein. Meerdere malen betrok hij het publiek erbij en toen Margret van der Stelt en haar man Leon kwamen kijken naar het optreden, sloot hij haar spontaan in de armen
en kregen zij van het koor een hartelijk applaus. Onze Margret die helaas wegens ernstige gezondheidsklachten plotseling haar functie als dirigente moest afzeggen,  werd hartelijk begroet door de nieuwe dirigent   en alle leden. Wouter gaf meteen aan graag met haar van gedachten te wisselen over de muzikale toekomst van het koor en bedankte haar tevens voor al haar inzet en enthousiasme. Margret is door het koor nog lang niet vergeten en zij en Leon horen  gewoon nog bij ons.
Wouter Kwakernaat werkt bij koren in Zevenbergen, Made, Breda, Oosterhout, Prinsenbeek en Raamsdonk, in verschillende functies. Soms als dirigent, soms als pianist/organist. Als pianoleraar doceerde hij bij verschillende muziekscholen. In 1980 startte hij een praktijk voor pianoles. Deze is inmiddels is uitgegroeid tot een bloeiende muziekschool in Breda. En nu is Wouter Kwakernaat de nieuwe dirigent van Gezelligheidskoor Dongens Levenslied. Het eerste optreden in Dongen met Wouter als dirigent is op zondag 18 mei a.s. in De Viersprong. Om 17.30 uur werd het Gôols Korenfestival afgesloten  met een samenzang op het Kloosterplein. 
Het gezelligheidskoor “’Dongens Levenslied”: bedankt de organisatie voor een zeer geslaagd korenfestival en hoopt volgend jaar weer van de partij te zijn. Ons koor DLL bestaat intussen 12 jaar en is thuis bij café en zalencentrum de Viersprong, Kanaalstraat 10 te Dongen. Nieuwe leden zijn bij ons van harte welkom. Iedere donderdagavond is er repetitie van 20.00 uur tot 22.15 uur. Naderhand volgt er een gezellig samenzijn, soms tot in de late uurtjes. Hebt u interesse om lid te worden van ons koor dan bent u uiteraard van harte welkom om eens te komen kijken en luisteren. Meezingen mag natuurlijk ook.
Het is ook mogelijk om een maand te komen “proef zingen” of eens een keer met ons mee te gaan naar een korenfestival in den lande.
Voor meer info:www.dongenslevenslied.nl