Musis Sacrum heeft druk weekend achter de rug.

Foto:

Afgelopen weekend stonden er maar liefst twee uitwisselingsconcerten op de agenda voor de Koninklijke Muziekvereniging Musis Sacrum. Zowel het Harmonieorkest als het Volwassenen Leerlingenorkest (VLO) gaven op respectievelijk zaterdag en zondag een concert. Na het nieuwjaarsconcert was dit het eerste officiële concert voor de nieuwe dirigenten, Robert van Enschot (harmonieorkest) en Ad van Groesen (VLO).

Op zaterdagavond was het harmonieorkest uitgenodigd door Moyenne, het middenorkest van Harmonie Drunen. In de locatie van de gastheer, de Brugzaal in De Voorste Vennen Drunen, trad als eerste Moyenne aan. Dit orkest staat sinds oktober vorig jaar onder leiding van Arlette Zwaans. Zij bracht een afwisselend programma, met ook enkele zangsolisten. Onder andere de stukken ‘Liefde van later’ (Herman van Veen) en ‘Ik ben hem kwijt’ (Brigitte Kaandorp) werden mooi vertolkt. Na een korte pauze was het de beurt aan het Harmonieorkest van Musis Sacrum. ‘Olimpica’, ‘The mask of Zorro’ en ‘Dancing on the seashore’ werden ten gehore gebracht. Dirigent Robert van Enschot, die sinds eind november 2013 de muzikale leiding heeft van het Harmonieorkest, kan tevreden terugkijken op zijn eerste concert met dit orkest.
Het Volwassenen Leerlingenorkest van Musis had op zondagochtend Muziekvereniging Sint Joachim uit De Moer uitgenodigd voor een koffieconcert. Dit concert werd in de eigen verenigingslocatie De Poort gehouden. De gasten uit De Moer, onder leiding van dirigent Remon Aarts, startte met een door Remon speciaal voor dit orkest geschreven stuk, ‘Intrada for St. Joachim’. Ook de bekende muziekstukken ‘Baby Elephant walk’ en ‘Cent mille chansons’, mochten er zijn. Hierna was het podium voor het VLO. Ook voor dirigent Ad van Groesen was dit het eerste officiële concert. Ad is sinds december 2013 dirigent van het VLO. Het orkest bracht een vijftal nummers ten gehore, onder andere ‘Stairway to heaven’ (Led Zeppelin) , ‘Pirates of the Caribean’ en het bekende nummer van Adele ‘Set fire to the rain’. Ook hier tevreden gezichten na afloop en er werd nog gezellig nageborreld. 
vlo1
De activiteitencommissie heeft afgelopen weekend een geslaagd programma verzorgd. 
Kom eens een kijkje in ‘De Poort’ (Gasthuisstraat 3) nemen indien u interesse heeft om bij een van deze orkesten te spelen. Het VLO repeteert op dinsdagavond en het harmonieorkest heeft de donderdagavond als repetitietijd. Meer informatie kunt u op de website www.musissacrum.com vinden. U bent van harte welkom. Musis Sacrum, Maximaal Muziekplezier.