Wim Daniëls over de Nederlandse taal en hét dialect

Foto:

Op zaterdag 29 maart komt schrijver Wim Daniëls naar de Cammeleur in Dongen. Tijdens deze avond zal hij zijn boeken bespreken, in het bijzonder boeken over taal. Wim Daniëls zal ook voorlezen uit enkele van zijn laatste boeken, zoals ‘Groeten uit Brabant’ en ‘Gnoeg is gnoeg’. Een leuke, interessante avond voor de échte Brabanders en natuurlijk voor diegenen die alles willen weten over het Nederlands. Deze lezing wordt georganiseerd door Bibliotheek Theek 5 en Stichting Donckhuys en start om 20.15 uur. 

Wim Daniëls is schrijver en taalkundige. Hij schreef een groot aantal boeken, over taalverschijnselen, over de geschiedenis van het Nederlands en over spelling. Voor jongeren schrijft hij romans en verhalenbundels. Naast schrijver is hij ook columnist bij het radioprogramma Spijkers met Koppen (Radio 2). Daarnaast zit hij geregeld als taaldeskundige aan tafel bij Pauw & Witteman. Hij speelt momenteel ook in een theatervoorstelling: Slowen en schuren.
Laatste kaarten
Kaarten kosten € 10,00 per persoon. U kunt online kaarten kopen via www.theek5.nl of bij de Cammeleur en in de vestigingen van Bibliotheek Theek 5. De kaartverkoop gaat erg snel, dus wees er snel bij.