Matejczyk Autoservice

Adres:

Torenstraat 47
Dongen , 5104 GE
Tel. 0162 - 312261

Website:

http://www.matejczykautoservice.nl

Matejczyk Autoservice, sinds 1954

Als Poolse strijder in de Tweede Wereldoorlog vocht de heer K. Matejczyk in Nederland voor ieders vrijheid. Na de oorlog bleef hij wonen in Dongen waar hij in 1954 Matejczyk Autoservice oprichtte. Het bedrijf is nu dus al ruim 65 jaar lang een begrip in Dongen.

Een aantal jaren geleden werd de autogarage aan de Torenstraat overgenomen door Geert Beekers. “Maar het bedrijf draagt nog altijd de naam van de oprichter, zodat de uitstraling en de rijke historie niet verloren gaat.” zegt Geert. “Jan Matejczyk, de zoon van de oprichter, komt ook nog steeds langs en helpt regelmatig mee in de garage”. Maar hoewel de naam hetzelfde is gebleven, heeft het autobedrijf de afgelopen jaren niet stilgezeten en probeert Beekers de onderneming nu samen met zijn kleine team te moderniseren.

“We zijn een allround bedrijf. We hebben moderne uitleesapparatuur en testtechnieken voor nagenoeg alle merken. Daarnaast kun je eventueel ook bij ons terecht als je op zoek bent naar een nieuwe of gebruikte auto.” Maar de veranderingen en de modernisering –waaronder ook het actief zijn op verschillende sociale media zoals Facebook- moeten er natuurlijk niet voor zorgen dat de service uit het oog wordt verloren. “Daar staat Matejczyk immers om bekend, dus dat houden we graag vast.” aldus Geert Beekers.

“Je zou ons inderdaad wel als een dorpse garage kunnen omschrijven”, vervolgt hij. “Daarbij leveren we wel kwaliteit, met de service als ons sterke wapen.” Met deze werkwijze heeft Matejczyk Autoservice een groot bestand van vaste klanten opgebouwd door de jaren heen. “Maar natuurlijk zijn bijvoorbeeld ook de jongere generatie autorijders van harte welkom voor zowel kleine onderhoudswerkzaamheden als de grotere karweien.”