DVVC geeft de punten wel heel gemakkelijk weg

Op een gloednieuw, maar steenkoud en sfeerloos sportpark Albano in Oudenbosch heeft DVVC tevergeefs gepoogd om met een goed resultaat huiswaarts te keren echter de gehavende ploeg van trainer Piet Gabriëls moest toch de 3 punten achterlaten. Hoewel de overwinning van de thuisploeg verdiend was werden de doelpunten door persoonlijke fouten wel heel gemakkelijk weggegeven. Victoria ’03 won uiteindelijk met 3-0 en  klom naar de 2e plaats op de ranglijst.

Beide partijen begonnen voorzichtig aan het duel en DVVC, met 2 jeugdspelers in de gelederen, kwam nauwelijks in de problemen. Ook werd de thuisdoelman niet op de proef gesteld dus een doelpunt leek aan beide zijde ver weg tot halverwege de eerste helft. Een slap schot vanuit de tweede lijn werd van richting veranderd en leek een prooi voor doelman Sitke Ozdemir echter de bal verdween zomaar in het doel en de thuisploeg kwam wel heel gemakkelijk aan de openingstreffer. Tot aan de pauze bleef het een gezapige pot en doelpogingen waren er voor beide partijen niet meer te noteren.
Direct na de thee schoof aanvoerder Birol Demirtas een linie op om de eenzame spits Hasan Demirtas te ondersteunen. Hierdoor kreeg Victoria ’03 meer ruimte maar het kwam amper tot uitgespeelde kansen. Koen Swanen had de gelijkmaker op zijn schoen echter vanuit een moeilijke positie ging zijn schot rakelings over. Toch kwam de thuisploeg al snel op een verdubbeling van de voorsprong en werd hierbij geholpen door verdediger Kevin Zijlmans die over de bal maaide. Een ogenschijnlijke ongevaarlijke situatie werd ineens een kans en Victoria spits Mustafa Ozen wist hier wel raad mee. DVVC gaf zich nog niet gewonnen. De mooiste aanval van de gehele middag verdiende een beter lot. Een mooie combinatie tussen de broertjes Hasan en Birol Demirtas werd ter nauwer nood gestopt door de thuisdoelman. Uit de verkregen hoekschop kon Kevin Zijlmans zijn fout goedmaken echter zijn kopbal ging net voorlangs en zo bleef de aansluitingstreffer uit. Het spel ging over en weer tot 5 minuten voor het eindsignaal. Bij een schot van ruim 30 meter beoordeelde doelman Sitke Ozdemir de situatie volkomen verkeerd in en de wedstrijd was definitief beslist met het derde doelpunt. De resterende minuten geloofde het iedereen wel en kon snel de warme douche opgezocht worden. Aan inzet ontbrak het deze middag niet, alleen het gemis van een verschillende (basis)spelers kon de groep uiteindelijk niet opvangen.
Zondag a.s. de afgelaste wedstrijd van vorige week: DVVC-Blauw Wit ’81, aanvang 14:30 uur op sportpark Dongekant. Tevens tijdens en na de wedstrijd: DISCO