Blog Brenda week 12

Foto:

En we zijn weer een weekje verder. Bijna op de helft van de 26 weken durende afvalrace. Hoe gaat het met Brenda? Lees het hieronder in haar blog van deze week.

Blog week 12
En dan komt de mail weer binnen, waarin staat waar onze blogs deze week onder andere over moeten gaan. Eén van de punten is: Hoe is je voorbereiding op spinning voor RETT? Tja, denk ik bij mezelf….da’s een goeie! Ga ik meedoen aan Spinning voor RETT? Is het volgende wat ik me afvraag. Natuurlijk! Denk ik er meteen achteraan. Wanneer ik daarna nog eens goed na ga denken, besluit ik uiteindelijk toch om niet mee te doen. Ik heb de afgelopen weken nog niet op de spinningfiets gezeten en ik weet van mijzelf dat fietsen en een pijnlijk SI-gewricht echt geen goede combi is. Ik heb daar op het moment weer zo’n last van dat de afspraak bij de fysio alweer staat voor volgende week.
Ook weet ik van mezelf dat wanneer ik wel mee zou doen, opgeven geen optie is, dus dan moet ik het ook echt een uur volhouden. Vandaar de beslissing om het niet te doen, want ik wil volgende week ook weer gewoon kunnen sporten. Zeker nu het allemaal zo goed gaat. Ja buiten dat SI-gewricht dan, maar daar wordt aan gewerkt!
De afgelopen week vooral veel cardiotrainingen gedaan. En dan sta ik er toch echt van te kijken dat ik “gewoon even” een half uur op de crosstrainer sta. Ik weet nog goed dat ik één van de eerste trainingen na een minuut of 4 echt helemaal kapot van dat ding afkwam. En nu is het gewoon lekker om er een half uur op te staan. Wat een sprongen maak je dan in 12 weken tijd. Echt een super gevoel!
Woensdag mocht ik weer een uurtje bij Monique op de tafel voor een massage. En om nou te zeggen dat dat heerlijk was….niet echt…nodig daarin tegen, echt wel! Dus ik ben zeker wel blij dat dit ook bij de afvalrace hoort. Aan het eind van de week, voel ik nog precies welke plekken Monique allemaal behandeld heeft. Maar elke keer merk ik dat ik toch uiteindelijk ook veel profijt heb van de massages. En ach, die ontspanningsmassage die komt nog wel een keer…
Deze week had ik weer netjes van tevoren opgeschreven wat ik allemaal ging eten, en ik merk, dat, dat voor mij toch echt wel fijn werkt. Ik sla meteen voor de hele week mijn boodschappen in en er staat altijd iets gezonds op tafel. Niet alleen mijn eten plan ik zo, maar ook mijn sport momenten. Voor de komende weken, staat er al precies in mijn agenda wanneer ik ga sporten. Dus de smoes van : Ik heb geen tijd om te sporten, gaat bij mij echt niet meer op. Alleen de laatste week van dit jaar is niet ingepland. We gaan dan namelijk een weekje op vakantie. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat er niet gesport gaat worden. Eric gaat een trainingsschema maken en ook op die dagen ga ik het inplannen. Gewoon meteen ’s ochtends als we uit bed komen, dan hebben we dat maar vast gehad. Dorinda gaat ook mee op vakantie dus kunnen we het mooi samen doen. Dus Dorin, voor het geval je het nog niet wist…Je mag ook aan de bak in de vakantie!! En voor Jeroen en Corné kan het ook geen kwaad, een beetje extra beweging, dus dat moet goed gaan komen! Ik ben ook al op zoek geweest naar een zwembad in de buurt, zodat ik een keer een uurtje baantjes kan gaan trekken.
Ja en dan hebben we natuurlijk eerst nog de kerstdagen. Hoe gaan we die doorkomen? Nou ja, niet zo moeilijk eigenlijk. Ook gewoon weer plannen. Lekker en gezond eten op het menu. Zorgen dat ik niet meer dan 6 eetmomenten per dag heb en daarbij een stukje beweging. Dan moet dat ook helemaal goedkomen. En laten we wel wezen….Mijn mening is nog steeds; We leven maar één keer en dan moet het ook wel goed zijn! Nou dacht ik toch eigenlijk altijd wel dat het goed was, maar als ik eerlijk ben, merk ik dat ik het de laatste weken toch echt veel beter vind! Mijn leven begint steeds minder te bestaan, uit eten en de gedachte daaraan. Het beheerst mijn leven niet meer en dat gevoel alleen al, scheelt me 10 kilo!
Over kilo’s gesproken…afgelopen vrijdag was er weer een weegmoment. En deze keer gaf de weegschaal weer 2 kilo minder aan. Ondertussen zitten we dus na 12 weken op -17 kilo. Een mooi resultaat, al zeg ik het zelf. Mijn doel voor de komende 3 weken is om er nog zeker 3 kilo af te knallen, voordat 2015 begint.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen