Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart  is Huub Schlangen uit Tilburg de glorieuze winnaar geworden van het gerenommeerde Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg-driebandentoernooi. Leo Loonen (Oosteind) startte als best geplaatste speler. Hiermee was Leo de eerste ronde vrij. In de eerste ronde verschalkte de 88-jarige Henk Smolders (Moergestel), Henk Ypelaar (’s Gravenmoer). Laatstgenoemde had een bliksemstart, maar zag vervolgens dat Henk Smolders de partij toch nog naar zich toe trok. 

Op de andere tafel won Huub van Jos Hamers (Dongen). Hij had hiervoor maar tien beurten nodig. Vervolgens wonnen Huub en Henk Smolders ook beiden hun tweede partij. Leo had een rampzalige start. Hij verloor twee keer. In de vierde ronde pakte hij zijn eerste winstpartij op Henk Smolders. Huub won ook zijn derde partij. Henk Ypelaar pakte winst op Jos en Leo. Hij kwam op vier punten, net als Leo. In de laatste ronde kon Henk Smolders alleen de titel grijpen door in de laatste partij te winnen van Huub en daarmee barrage af te dwingen. Dit lukte niet. Het werd wel een bloedstollende finale. Liefst 22 beurten waren er nodig om Huub als winnaar aan te wijzen. Henk Smolders bleef steken op vier matchpunten, net als Leo en Henk Ypelaar. Hij had echter een percentage staan van 106% en dat was net iets beter dan Leoo, die uitkwam op 100%. Leo werd hier derde mee. 
Voor Henk Ypelaar restte met een percentage van 79% de vierde plaats. Jos verloor alle partijen en werd vijfde. Huub Schlangen is de kampioen van 2014. Hij speelde liefst 73% boven zijn gemiddelde (!). Huub doet al jaren mee en daarmee was duidelijk dat hij boven zichzelf was uitgestegen. Hij had een super dag en is daarmee de terechte kampioen. Wilma Kemmeren bleef leider in het sportcafé ’t Vaartje-klassement. Zij was degenen die procentueel de hoogste serie neerzette. In zijn slotwoord dankte wedstrijdleider Frans Kemmeren, de gastheer en gastvrouw Ton en Hanny Kemmeren voor de voortreffelijke service. Ook voor hoofdsponsor Corné v.d. Nieuwenhuizen had hij alle lof. Tot slot bedankte hij alle helpers en de deelnemers, die dit toernooi weer mede tot een succes gemaakt hebben. Reikhalzend wordt weer uitgekeken naar het kleine tafel toernooi wat in maart van start gaat. 
Foto boven: in het midden winnaar Huub Schlangen. Geheel links Dongenaar Jos Hamers en geheel rechts Henk Ypelaar (‘s Gravenmoer)
1e divisie driebanden-groot:
Winst installatiebedrijf Bart Hultermans
In Goirle won team interieur- en installatiebedrijf Bart Hultermans Dongen van team B.C.G. Dit team stond op gelijke hoogte met team Hutermans. Winst was er voor Jack Wijnen, Kees Wittens en Bart Hultermans. Alleen de vorige week nog zo voortreffelijk spelende Willie Damen, moest deze keer verlies incasseren. Hij kwam er niet aan te pas. Bart speelde een degelijke partij en zette het prima gemiddelde van 0.762 neer. Dit was ruim voldoende voor de winst. Ook Kees Wittens speelde een degelijke partij.Aan het eind had hij een kloof van tien punten. Kopman Jack Wijnen excelleerde andermaal. Tegen de sterke Belg Eric Hendrickx gaf hij zijn opponent geen kans. Jack liet het wervelende gemiddelde van 1.730 voor zich noteren. Hij maakte onder meer een fantastische reeks van tien caramboles. Zijn rivaal moest liefst vijftien punten toegeven. Door dit resultaat heeft team Hultermans de positie in het klassement verstevigd. Het gepromoveerde team staat nu op een geweldige zesde plaats.
Biljartsport vierde divisie:
’t Vaartje speelt gelijk
In Tilburg speelde team ’t Vaartje met 4-4 gelijk tegen team De Romein. Patrick Schrijver en Theo Laros moesten verlies incasseren. Patrick kwam aan de meet slechts vier caramboles te kort. Hij kwam uit op het degelijke gemiddelde van 0.520 en maakte bovendien een mooie serie van vijf. Theo kwam niet in zijn spel en verloor kansloos. Winst was er voor Piet Kamp en Jan Ligtenberg. Piet speelde voortreffelijk en was al na 42 beurten bij de finish. Hij liet het prachtige gemiddelde van 0.487 voor zich noteren. Hij gaf zijn opponent geen schijn van kans. Ook Jan Ligtenberg is in uitstekende doen. Hij schitterde met het moyenne van 0.641. Dit was ruim voldoende voor de winst. 
Sun Control verliest
In Oosterhout verloor team Sun Control Tilburg met 8-0 van team DKM. Anton Smulders kwam nog het dichtst bij de finish. Hij kwam slechts één luttele carambole te kort. Met het gemiddelde van 0.461 zette hij het beste moyenne van zijn team neer. Anja Verbogt liet zien waartoe zij in staat is. Ze bleef met het gemiddelde van 0.440 in de buurt van het gemiddelde van Anton. Punten leverde dit echter niet op. Ze kreeg ook maar 25 beurten. Kansloos verlies was er voor kopman Gerard Gabriëls en Jos Hamers. Jos maakte nog wel een serie van vier. Jos kreeg maar 32 beurten.
Gelijkspel Corné v.d. Nieuwenhuizen 
In sportcafé ’t Vaartje speelde team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg gelijk tegen team ’t Steegje uit Made. In de eerste sessie een excellerende Leo Loonen. Hij kwam uit op het geweldige gemiddelde van 0.781. Hij pakte een mooie winst in maar 32 beurten. Op de andere tafel moest Toon Verbunt een nederlaag incasseren. Toon kwam slechts drie caramboles te kort. In de tweede sessie een gelijk opgaande strijd voor Jan Versprille. In de slotfase moest Jan echter capituleren. Jan zette het degelijke gemiddelde van 0.477 neer. Kopman Ad Faro speelde een geweldige partij. Hij zette het formidabele gemiddelde van 0.588 neer. Hij maakte bovendien een prachtige serie van zes neer. Hij zag de winst niet meer in gevaar komen. 
Biljartsport Districtscompetitie driebanden-groot
Volle winst team ’t Vaartje 
In Drunen won team ’t Vaartje met 26-30 van team de Westhoek. Kopman Ad Smolders was met 0.509 de beste man. Zijn vader Henk Smolders senior deed hier met 0.485 niet veel voor onder. Hij had slechts 35 beurten nodig om de meet te bereiken. Bovendien maakte hij een mooie serie van vijf. Evenals overigens zijn zoon Ad. Henk Smolders junior maakte het succes compleet. Hij speelde een moeizame partij maar pakte de winst wel. Dit team staat op een mooie vierde plaats.
Winst team Hazenberg De Moer 
In ST-Willibrord won team Hazenberg De Moer Grondwerken en Bestratingen met 19-27. De enige verliespartij kwam op naam van Embert Broekhoven. Toon Verbunt speelde een puike partij. Hij kwam uit op het fraaie gemiddelde van 0.403. Kopman Charles Mekes excelleerde met 1.300. Hij speelde een geweldige partij. Hij maakte een mooie serie van vijf. Hij had maar dertig beurten nodig om te finishen.  Hij gaf zijn tegenstrever geen schijn van kans. Door dit resultaat handhaaft dit team zich op de derde plaats.
Biljartsport districtscompetitie libre:
Winst AK Deur & Interieur 
In sportcafé ’t Vaartje won team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel met 25-24 van team B.S.V. uit Waalwijk. Winst was er voor Erwin Ligtenberg. Erwin excelleerde en was al na 19 beurten bij de finish. Hij liet het fantastische gemiddelde van 3.263 voor zich noteren. Toch was zijn hoogste serie ‘maar’ elf. Johan en Edwin Ligtenberg maakten allebei en serie van 15. Zij verloren echter wel. Johan kreeg ook maar twintig beurten. Hij kwam uit op het primma gemiddelde van 2.850. Edwin kwam slechts zeven caramboles te kort. Hij kreeg maar 27 beurten. 
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen