The Cotton City Jazz Band bij Jazzclub The Swinging Carrots

Foto:

Op zondag 12 oktober 2014 speelt de Belgische band The Cotton City Jazz Band bij Partycentrum De Heeren van Dongen aan de St. Josephstraat 187 in Dongen. Het optreden begint om 15.00 uur en duurt tot ongeveer 19.00 uur. Entree is vijf euro per persoon.

The Cotton City Jazz Band
The Cotton City Jazz Band werd in 1962 opgericht door zeven Gentse muzikanten die zich bij de start hebben toegelegd op het spelen van de zwarte muziek uit de jaren twintig en uit de Revivalperiode. Daarmee traden ze in de voetsporen van illustere voorbeelden als Louis Armstrong, George Lewis, Louis Nelseon, de Humphrey brothers, Freddie Kohlman of Don Ewell.
De vele jaren van samenspelen en de hechte vriendschapsbanden deden een uitstekende verstandhouding tussen de muzikanten ontstaan. Een enkele blik, beweging, woord of noot volstaat al om mekaar te verstaan en aan te vullen. Wellicht vormt dat precies de sterkte van de groep: er staat immers een orkest op het podium, en niet zomaar een verzameling van individuele muzikanten. Elk groepslid kan daardoor zichzelf overstijgen, wat vaak onverwachte maar boeiende muzikale momenten oplevert. Dat doorleefde vakmanschap, samen met een vleugje humor en aandacht voor een verzorgde presentatie, maken een optreden van de Cotton City Jazz Band tot een sfeervol avondje uit, en tot een gebeurtenis die lang in het muzikale geheugen van de luisteraar blijft naklinken.
Bezetting
Vincent van Elferen: trombone; Bruno van Acoleyen: trompet: Eddy Sabbe: klarinet, sax, vocals; Jean Pierre Roelant: slagwerk; Herman Sobrie: stringbas; Annemiek Beex: piano.
Het volgende concert bij Jazzclub The Swinging Carrots is op zondag 9 november 2014 met The Charlestown Jazzband. Voor meer informatie: www.theswingingcarrots.nl.