Lezing Spiritueel Café:  Sjamanisme

Foto:

Op dinsdag 21 oktober geeft Tineke de Wit (www.praktijkmunay.nl) bij brasserie Winkk een lezing over sjamanisme. Sjamanisme is van alle tijden en komt voor in alle werelddelen, denk maar aan de Indianen in Noord en Zuid Amerika, in Siberië, Mongolië en Australië. In het sjamanisme gaan we er van uit dat alles een ziel heeft, de bomen, stenen, dieren. Alles is verbonden met elkaar en kan ook niet los van elkaar gezien worden. 

De sjamaan was in vroegere tijden de bewaker, de priester, de helderziende, de genezer, de healer van de gemeenschap waartoe hij behoorde. Hij  is een bemiddelaar tussen de zichtbare en onzichtbare wereld, de materiële en spirituele wereld. Door kennis en informatie uit die werelden te “halen” kan hij (de sjamaan) of zij (de sjamanca) een helend proces op gang brengen bij de persoon die bij hem komt. Door gebruik te maken van zijn trommel, ratel en stem komt de sjamaan in een andere staat van bewustzijn. Ook heden ten dage wordt sjamanisme nog steeds toegepast, verpakt in een “modern jasje”. Vele helende technieken zijn bewaard gebleven en zijn nog even krachtig. De westerse wereld is zich steeds meer gaan interesseren voor deze technieken en zo wordt sjamanisme steeds bekender.De moderne sjamaan gebruikt nog steeds deze technieken op een zodanige wijze dat deze voor iedereen toegankelijk zijn. Hij/zij staat met beide benen op de grond, er is niets zweverigs bij.
Tineke de Wit heeft haar eerste ervaring opgedaan in Zuid Amerika waar zij als klein kind gewoond heeft. Daar zijn de eerste zaadjes gezaaid door, naar later bleek een sjamaan, die toen al gezien heeft dat zij grote healing kwaliteiten bij zich heeft.Terug in Nederland heeft zij zich verder ontwikkeld door trainingen en cursussen te volgen.Nu is zij als healer en sjamaan werkzaam in haar eigen praktijk en geeft workshops en cursussen. Een jaartraining voor persoonlijke en spirituele ontwikkeling en healingwerk is in voorbereiding.
In de lezing zal Tineke hier verder op ingaan en zal zij uitleg geven over de Sjamanistische Healingen en wat het voor jou kan betekenen. Je hoeft geen veren in je haren te hebben om een sjamaan te zijn!
De avond begint om 20.00 uur en eindigt rond 22.30 uur. Locatie: Brasserie Winkk, Hoge Ham 124 in Dongen. De entree is gratis. Wilt u meer weten? Kijk dan op www.spiritueeldongen.nl of bel Karin Luijben of Peer Brouwers op 0162-370272.