Oecumenische dienst  van gezamenlijke Dongense kerken 

Foto:

Komende zondag 5 oktober is de aula van het Cambreur College het decor voor een bijzondere samenkomst. De verschillende kerken in Dongen houden samen een oecumenische dienst. Een vrucht van een aantal jaren bouwen door de verschillende voorgangers van deze kerken.Het thema is: Eenheid, samen, mensen: zo verschillend, maar toch één.

Daar geloven de kerken in. “We zijn verschillend en daar is niets mis mee, als we tenminste ook de eenheid kunnen vieren. En dat willen we komende zondag doen” aldus Esther Verkijk van de Evangelische kerk hoop! “Tijdens de voorbereidingen is onderling afgesproken wie waar zijn of haar schouders onder zou zetten en zo is er een mooie en gemeleerde viering in elkaar gezet. Elke identiteit is herkenbaar aanwezig en toch wordt het een gezamenlijke viering, want, we zijn verschillend, maar toch één!”
 
De voorgangers tijdens deze dienst zijn: Henrieke ten Thije van de Protestantse Gemeente Dongen-Rijen, Gerard Oostveen van de katholieke Parochie Dongen, Klein Dongen-Vaart en Parochie Heilige Geest en Rick Verkijk van de Evangelische Kerk hoop!.De verzorging van zang en muziek is van Muziekgroep hoop! en Kinderkoor De Koepeltjes Laurentiuskerk olv Frans Bullens. Voor de allerkleinsten is er creche en voor de kinderen in de basisschool-leeftijd  een eigen ‘neven’-dienst, kinderkerk zoals dat deze keer heet.
 
Iedereen is van harte uitgenodigd om deze viering mee te maken.
Plaats: Cambreur College Dongen, start: 10.00 uur.
 
Over de kerkmuren heen elkaar de hand kunnen reiken en in verbondenheid optrekken. Eenheid in de grote zaken en verscheidenheid in de bijzaken. Tot zondag!