Martelaren in Cinemaclub Dongen

Foto:

Maandag 6 oktober vertoont Cinemaclub Dongen de film Les chevaux de Dieu in het Dongeparktheater van de Volckaert. Les chevaux de Dieu vertelt het verhaal van twee broers Yachine en Hamid die in een arme wijk in Casablanca opgroeien. Ze raken al op jonge leeftijd vertrouwd met drugs en criminaliteit. Door een mengeling van armoede, onvrede en woede raken ze gecharmeerd van het islamitisch fundamentalisme en besluiten ze martelaars voor al-Qaeda te worden.
Een ijzingwekkende film, waarin een kansarme gemeenschap broedplaats wordt voor islamitisch fundamentalisme en extremisme.De film geeft een heldere inkijk naar de beweegredenen van terroristen; hoe komen ze terecht op het punt dat ze hun eigen leven willen opofferen bij een aanslag? Een film die begrip kweekt voor islamitische terroristen is automatisch omstreden. Maar het is een knappe prestatie van regisseur Nabil Ayouch dat hij de kijker zo ver krijgt dat hij niet alleen begrip heeft voor de hoofdpersonen, maar ook met ze meeleeft. De film veroordeelt hen niet, zodat het als kijker lastig is een oordeel te vellen.


Aanvang voorstelling 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur.  Losse verkoop € 6,50 (CJP/CKV€ 5,00) of voor de echte liefhebber: door het kopen van een 10-voorstellingenkaart voor € 50,00 wordt men tevens lid van de cinemaclub. 
Volg ons programma: www.cinemaclubdongen.nl