Vrijdagavond 3 oktober: Van Spellewerck tot Experikant

Foto:

Kantklossen en ’s Gravenmoer zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dit jaar is het 100 jaar geleden dat in ’s Gravenmoer een kantklosschool werd geopend. Voor Kantkloskring “Het Molenwiekje” is dit aanleiding geweest om een expositie over de historie van het ’s Gravenmoers kantwerk te organiseren. Van 20 september tot en met 26 oktober is deze expositie te bewonderen in Dorpshuis De Geubel. Daarnaast vindt in diezelfde periode een expositie plaats van kunstenaarscollectief Experikant, dat vanuit de oude technieken experimenteert met eigentijdse materialen. 

Voor heemkundekring “Des Graven Moer” wordt een speciale avond georganiseerd op vrijdagavond 3 oktober in Dorpshuis De Geubel, Hoofdstraat 4 te ‘s Gravenmoer. 
Voor de pauze wordt een korte uiteenzetting gegeven over het onderzoek en de resultaten daarvan naar de geschiedenis van de kantwerkerij. Na de pauze wordt de tentoonstelling bezocht. De avond begint om 20.00 uur. Voor leden van heemkundekring “Des Graven Moer” is de toegang gratis. Niet-leden betalen € 3,50 entree.