Mogen wij wat vragen boer?

Foto:

Op zondag 21 september zetten vier boerderijen in de omgeving van Tilburg hun staldeuren open voor het publiek van 11.00 uur tot 17.00 uur. Een van deze boerderijen staat in Dongen, namelijk het melkveebedrijf van de familie De Jong aan de Moersedreef 6. Een mooie gelegenheid om op een leerzame, leuke en gezellige manier kennis te maken met het boerenbedrijf. De ligboxenstal en de melkstal zijn te bezichtigen en er is volop gelegenheid om vragen te stellen aan de boer en boerin, zijn medewerkers en de dierenarts. Ook vragen over kunstmatige inseminaties en fokkerij kunt u aan een expert stellen.

Op het bedrijf van de familie De Jong zijn verschillende leuke activiteiten georganiseerd. Zo zijn er een aantal studenten van Wageningen Universiteit die demonstreren, wat een  fieldrobot kan doen in een maisveld. Voor de kinderen is het mogelijk een boerderijbewijs te halen na het invullen van een aantal vragen over de koeien. Daarnaast is er een stormbaan voor kinderen en kan er een melkdiploma verdiend worden. Uiteraard is het ook mogelijk een kijkje te nemen in het onlangs geopende kattenpension De Krullentrap. Voor iedere bezoeker is er een traktatie en bovendien ontvangen de eerste 250 kinderen van de organisatie een leuke attentie!
Enkele kilometers verderop aan de Dreefseweg 24 in Kaatsheuvel staat het melkgeitenbedrijf van een andere familie De Jong. Ook dit bedrijf heeft een open dag.  Als extra service voor het publiek rijdt een tractor met de huifkar Lijn 11 gratis tussen deze bedrijven heen en weer. Meer informatie over de bedrijven en adressen vindt u op www.mogenwijwatvragenboer.nl.