Opening jazzseizoen met ‘The Orleana Jazzband & Violetta’ 

Foto:

Op zondag 14 september 2014 is de opening van het jazzseizoen van Jazzclub The Swinging Carrots uit Dongen. Vanaf 15.00 uur klinken de prachtige jazzgeluiden van The Orleana Jazzband & Violetta in De Heeren van Dongen aan de St. Josephstraat 187 in Dongen. Eerdere optredens van deze band in Dongen waren een groot succes. Vooral de zang van Violetta maakt heel wat los bij het publiek. 

De muzikale inspiratie van de band gaat terug naar de jaren twintig. Vooral het analyseren van de nummers krijgt veel aandacht. De componist heeft ooit de bedoeling gehad muzikaal een boodschap te vertolken. Orleana legt zich toe op het begrijpen en het zich inleven in deze boodschap. Zo ontstaat een muzikale vertaling in de vorm van een verhaal. Ieder instrument heeft hierin iets te vertellen, zowel collectief als solistisch. Het geheel samen zweept het enthousiasme op. Het effect is merkbaar bij zowel de muzikanten als bij het publiek. The Orleana Jazzband treedt veel op tijdens festivals in binnen- en buitenland. Steeds vaker worden zij ook gevraagd voor de muzikale invulling van jazzkerkdiensten.
Met zangeres Violetta is een extra dimensie toegevoegd. De roots van Violetta liggen in het Caribische gebied. Violetta zong als kind al in de kerk spirituals en hymnes uit het New Orleans-repertoire. Zij is uitgegroeid tot een all-round-artieste.
De band bestaat uit:
Will van Gessel: klarinet/sax/zang; Walter van Andel: trompet; Anton Verlee: trombone/zang; Jan van den Berg: stringbas; Matthijs Duyzer: drums; Willem Deutekom: banjo en Violetta: zang. 
Kaarten kosten vijf euro per persoon. Het volgende concert bij Jazzclub The Swinging Carrots is op zondag 12 oktober 2014, met de Cotton City Jazz Band uit België. Voor meer informatie: www.theswingingcarrots.nl