N’Duss Tribute Night met Simple Minds en Alanis Morissette

Foto:

De Dongens/Oosterhoutse rockband Nduss houdt zaterdag 11 oktober een speciale Tribute Night in café-zaal De Gouden Leeuw in Dongen, waarbij de band optreedt als Alanis Morissette en Simple Minds. Met deze twee acts heeft Nduss al enkele succesvolle optredens achter de rug. In 2015 wil de band er de Nederlandse festivals mee veroveren.

Met zangeres Debbie Potters heeft Nduss zijn eigen ‘Alanis’ in huis, die als een echte rockbitch over het podium wervelt en de stem van de beroemde Canadese artieste heel dicht weet te benaderen. Tijdens de Alanis Morissette tribute speelt Nduss veel nummers van haar meest succesvolle album ‘Jagged little pill’, zoals ‘ All I really want’, ‘You oughta know’, ‘You learn’ en ‘Ironic’, maar ook hits als ‘Thank you’ en ‘Uninvited.’       
Met zanger André Oerlemans heeft de band een frontman die qua stem en timbre veel lijkt op zanger Jim Kerr van de Simple Minds. Tijdens de tribute komen alle bekende hits van de schotse formatie voorbij, van ‘Alive & Kicking’ tot ‘Don’t you’, van ‘Sanctify yourself’ tot ‘She’s a river’, maar ook wat minder bekende pareltjes als ‘The American’ en ‘See the lights’.
 
Bij elke tribute zorgen gitarist Bob Janssens, bassist Stef van Gelderen, drummer Jan van Gelderen en toetsenist Ferdy de Jonge voor een authentiek, stuwend rockgeluid. Na de twee tributes sluit Nduss de avond af met een serie bekende covers van onder meer U2, Anouk, Kings of Leon, Adèle, The Cult en The Red Hot Chili Peppers.
Nduss eindigde in november 2013 op de derde plaats tijdens de finale van The Dutch Battle of the Coverbands en mag zich voorlopig de op twee na beste coverband van Nederland noemen. Met de tribute-acts wil de band vooral op middelgrote en grote festivals spelen. Het afgelopen festivalseizoen deed de band dat al en oogstte daarbij veel positieve reacties van publiek, organisatoren en boekingskantoren. In het seizoen 2015 wil Nduss zoveel mogelijk Nederlandse festivals aandoen.
Nduss wil rockmuziek maken zoals die ooit bedoeld was: met rauwe opzwepende gitaren, strakke groovy drums, vette baspartijen, melodieuze toetsen, meerstemmige zang en vooral: met vuur en passie. 
 
De Tribute Night vindt plaats op zaterdag 11 oktober in de Gouden Leeuw,  St. Josephstraat 107 in Dongen. De zaal is open vanaf 21.00 uur.
 
Meer informatie: www.xeffect.nl