Big Pete  & The Taxfree Bluesband openen bluesseizoen in Dongen.

Foto:

Blues Promotion Dongen gaat haar 28ste seizoen op zondag 7 september openen met Big Pete & The Taxfree Bluesband. Pieter “ Big Pete “ van der Pluijm zanger/mondharmonicaspeler heeft veel inspiratie opgedaanbij de oude bluesartiesten , en later door de jongere en modernere mondharmonicaspelers , echter zijn grootste inspiratie bron was de in 1998 overleden Lester Butler , de charismatische frontman van The Red Devils en later “13” .

Pieter was actief in diverse rock bands , maar toen hij in aanraking kwam met de muziek van Lester Butler was hij helemaal om. Hij hing zijn gitaar in de wilgen, en begon een passie te ontwikkelen voor de mondharmonica . Hij bleek een groot talent te zijn voor dit instrument , zijn eerste schreden zette hij met de band The Strikes . Maar zijn echte doorbraak kwam toen hij op zijn 23ste jaar gevraagd werd door enkele oud bandleden van The Red Devils  om deel te nemen aan de tour met The Lester Butler Tribute Band
Het project werd met veel succes en goede kritieken overgoten , dit bleek de juiste opstap naar een internationale carrière .Hij kreeg een platen contract in de Ver.Staten bij het gerenommeerde Delta Groove Records . De cd die hij daar opnam “ Choice Cuts “ was een schot in de roos , mede omdat ook de “grote jongens “ van dit label mee participeerden op deze plaat , kreeg deze schijf een groot bereik .
Big Pete  zal tijdens dit optreden begeleid worden door The Taxfree Bluesband , deze formatie is een initiatief van bassist Henri Colberts , die met ervaren muzikanten uit het diepe zuiden van Limburg bestaat , o .a .Collie Franssen op piano en hammond B3 , gitarist Paul Voestermans , en drummer Sjaak Korsten. Allemaal volbloed muzikanten, alles is perfect in harmonie en Big Pete krijgt alle ruimte voor zijn harmonicasolo. Zij geven hem de juiste lading in deze “ hardcore blues “ die snijdt door merg en been. De blues man , man dit is de blues!
Zondag 7 september a.s.  Aanvang  16.00
Café-Zaal De Gouden Leeuw st.Josephstraat 107  Dongen
www.big-pete.nl  
www.bluesdongen.nl
Foto: Dave van Hout

————————————————————————————————
         advertentiemagazijnverkoop2