Nachtvlinders zien en beleven.

Foto:

Het avondprogramma van Natuurvereniging Ken en Geniet in de Cammeleur staat weer voor de deur. Deze keer wordt gestart met een avond over de nachtvlinders. Op woensdag 10 september komt de heer Kars Veling van de Vlinderstichting naar Dongen. Hij verzorgt eerst een boeiende lezing in de filmzaal en daarna gaat hij met het gezelschap naar buiten, om daar met eigen ogen de nodige nachtvlinders waar te nemen. 

Er wordt een nachtvlinderopstelling gemaakt, dat houdt in, dat er een scherm wordt geplaatst in het Vredeoordpark, met daarachter een fel wit licht, zodat vele nachtvlinders aangelokt worden. Van de nachtvlinders is bij de meesten nog niet zoveel bekend. Kars is de kenner op vlindergebied en zal u het één en ander bij brengen op een prettige, onderhoudende manier. 
Er zijn bijzonder veel soorten nachtvlinders, we zien ze vaak cirkelen rond een lantaarnpaal, een enkele keer zien we ze ook daadwerkelijk ergens zitten. De meest kleurrijke exemplaren komen er voor, dus kom ook eens genieten. Eerst een boeiende uitleg en beelden van de nachtvlinders en daarna naar buiten en de levende have aanschouwen
Ook op 4 oktober bent u welkom, dan vindt er een vlinderochtend plaats in het Cambreurcollege, met diverse lezingen, een kleine tentoonstelling, een quiz enz. over de dagvlinders en ook Kars Veling zal dan een lezing verzorgen.
De avond wordt gehouden op woensdag 10 september, in de filmzaal van de Cammeleur, Hoge Ham 126 te Dongen, aanvang 20.00 uur. Een ieder is van harte welkom, ook de mensen die nog geen lid zijn van de Natuurvereniging en de toegang is gratis.