Grootse Rommelmarkt Musis Sacrum in De Poort

Foto:

Zondag 7 september organiseert de Koninklijke Muziekvereniging Musis Sacrum weer haar jaarlijkse tweedehands- cq rommelmarkt. Deze markt vindt op een nieuwe locatie plaats: in en achter Jeugdcentrum De Poort, Gasthuisstraat 3. Op deze zondagochtend gaan om 10.30 uur de deuren open en de markt duurt tot ongeveer 14.30 uur. De entree bedraagt slechts € 1,50 en kinderen tot en met zes jaar mogen gratis naar binnen. De opbrengst van deze dag komt ten goede aan het instrumenten- en kledingfonds van de muziekvereniging. 

Nieuwe locatie.
De vereniging is nu ongeveer een jaar gehuisvest in De Poort. Het is voor de leden inmiddels een vertrouwde omgeving. Een prima locatie, die ook de ruimte en mogelijkheden biedt om er een geslaagde markt van te maken. Dankzij de facilitaire ondersteuning van de firma Vermeer Containers heeft Musis Sacrum een opslagcontainer in gebruik genomen, noodzakelijk om de vele rommelmarktspullen op te slaan. Een jaar lang inzamelen door de leden, bekenden en onbekenden heeft er voor gezorgd dat er weer ongelofelijk veel artikelen te koop aangeboden kunnen worden. Het is een markt voor de ware koopjesjagers, maar ook voor mensen die op zoek zijn naar juist dat ontbrekende stukje servies of onderdeel van hun verzameling. De leden van de organiserende muziekvereniging zijn al geruime tijd in de weer om de aangeboden spullen te sorteren. Iedereen draagt zijn of haar steentje bij in het welslagen van deze jaarlijkse markt, muzikanten worden ware verkopers in spé. De spullen zijn per categorie gerubriceerd, oa huishoudelijke artikelen, klein meubelen, audioapparatuur, speelgoed, puzzels, (oude) muziekinstrumenten, boeken om maar wat op te noemen. 
Last minute actie!
Het is nu nog mogelijk om uw bruikbare spullen en gebruiksvoorwerpen (witgoed, kleinmeubelen en pc-apparatuur worden niet ingenomen) voor de rommelmarkt aan te bieden. Ruimt u dit weekend uw zolder, schuur of garage op èn heeft u daar spullen staan voor ‘een tweede ronde’, dan kunt u deze nog bij de vereniging kwijt. Het aanleveren van uw spullen kan in de nieuwe repetitielocatie van de muziekvereniging, in Jeugdcentrum De Poort (Gasthuisstraat 3). U kunt hier tijdens de repetitietijden terecht, op dinsdag- en donderdagavond vanaf 19.00 uur. Indien u liever op een andere tijd een en ander aanlevert dan kunt u het beste telefonisch contact opnemen met Kees Jacobs (medeorganisator van de rommelmarkt èn lid van Musis Sacrum) via 06-54366246.!
Veiling en catering.
Een uur na opening, om 11.30 uur precies, vindt de traditionele veiling plaats. Veilingmeester K. Jacobs gaat samen met zijn secondanten bijzondere en unieke producten op een professionele wijze bij u aan prijzen en verkopen. Natuurlijk kunt u tijdens deze gezellige markt ook even genieten van een kopje koffie of een ander drankje. Ook wordt er door de barcommissie voor de inwendige mens gezorgd. Verder kunt u kunt tijdens de rommelmarkt deelnemen aan de enveloppenactie en kans maken op een van de vele leuke prijsjes, dit alles ter ondersteuning van de muziekvereniging. De leden van Musis Sacrum hopen u zondag aanstaande te mogen begroeten tijdens deze jaarlijkse rommelmarkt, op een nieuwe locatie, een reden te meer om zeker een kijkje te komen nemen. Musis Sacrum, Maximaal Muziekplezier.