Jubileumtentoonstelling Heemkundekring “Des Graven Moer”

Foto:

Op zaterdag 14 en zondag 15 juni is in Dorpshuis De Geubel, Hoofdstraat 4 in ’s Gravenmoer, een fototentoonstelling te bewonderen met als onderwerp “25 jaar heemkunde in ’s Gravenmoer”. Op 2 juni 1989 werd de heemkundekring opgericht door de vorig jaar overleden Marius Verhagen. Hij is tot zijn dood voorzitter geweest. Hoewel het heel jammer is, dat hij het jubileum niet meer kan meemaken, vindt de heemkundekring een gepast feestje toch op zijn plaats. 

Dankzij de inspanningen van de heemkundekring en vooral Marius Verhagen, zijn veel zaken gerealiseerd in ‘s Gravenmoer, zoals het bevrijdingsmonument, het borstbeeld van Marinus Entrop, de eerste automobielbouwer van Brabant, die woonde en werkte in ’s Gravenmoer, de plaatsing van de houten grenspalen, die de historische grens tussen Holland en Brabant markeren, de opgegraven molensteen, de informatieborden in de natuurgebieden over de cultuurhistorie van ’s Gravenmoer enz. enz. De heemkundekring heeft dan ook in de loop van de jaren een niet meer weg te denken plaats in de gemeenschap van ’s Gravenmoer verworven en dat is iets om trots op te zijn! 
De historische commissie is weer maanden druk in de weer geweest om een prachtige jubileumtentoonstelling in elkaar te zetten. De foto’s en andere beelden geven een overzicht van de vele activiteiten die in 25 jaar de revue zijn gepasseerd en zullen ongetwijfeld veel herinneringen terug brengen. De openingstijden: zaterdag 14 juni van 12.00 tot 21.00 u. en zondag 15 juni van 12.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis!!