Eerste lustrum show Oldtimerclub Dongen

Foto:

Voor de vijfde keer organiseert de Oldtimerclub Dongen een weekeinde voor oldtimer voertuigen in Dongen op 14 en 15 juni. De vorige vier jaren was het tentoonstellingsterrein gelegen aan de Dorpspad. Dit jaar moest uitgeweken worden naar een terrein aan de Berkenstraat van de familie Bastiaansen. ,,Weliswaar ligt deze straat in Oosteind, maar hemelsbreed is dit nog geen kilometer van het oude terrein verwijderd. Met onze bekende wegwijzers gaan wij de route naar het terrein weer aangeven,” vertelt secretaris Eric Siemons.

Het vorige grasland moest volgens de Europese regelgeving eens per vijf jaar omgezet worden naar bouwland. Vandaar dat dit terrein is omgeploegd.  Overigens is de Berkenstraat een van de zijstraten van de doorgaande weg Dongen – Oosterhout. 
Thema dit jaar Fendt, kom met deze tractor naar de show!
Er komen naar verwachting weer veel deelnemers uit de regio Brabant en Zeeland. Maar ook veel Belgische liefhebbers komen graag naar Dongen. Zij komen in hun prima onderhouden luxe klassieke woonwagens, voortgetrokken door prachtige tractoren of andere voertuigen. Deze onderkomens zijn een bezoekje waard. Ook dit jaar worden er weer tussen de 250 en 300 deelnemers verwacht. Een groot gedeelte kan op het terrein blijven overnachten. 
Ieder jaar kiest de organisatie een merk tractor uit dat speciaal in het zonnetje wordt gezet. Dit jaar is gekozen voor Fendt. Dus doet de organisatie een oproep aan alle bezitters van dit merk hun tractor te showen. Wel wordt gevraagd vooraf even mee te delen dat je komt! Maar ook eigenaren van oude stationaire motoren, tractoren, vracht- en personenauto’s, oude machines, legervoertuigen, woonwagens en verder alles wat maar mechanisatie van machines te maken heeft, kunnen komen. Marktkooplui en beoefenaars van oude ambachten kunnen deze dagen hun waar en hun oude vaak tonen. 
Geen trekker trek maar een paardentrek. Het paard trekt een slee, waarop steeds meer gewicht wordt gelegd. Naast de grote tent, waar ook vele instanties informatie verstrekken, is voor de kleintjes een speciale hoek gecreëerd. Het weekeinde wordt zondagmiddag afgesloten met een defilé voor de deelnemers met een rijbewijs.Aanwezig: Fendt tractor ring, ruilbeurs en onderdelen, oude ambachten, hout zagen, dorsen en een grote verscheidenheid aan oude voertuigen.
Evenemententerrein; Berkenstraat, Oosteind. Voor meer informatie: [email protected]  of  Nout Siemons (0621 – 826723) of Frans van Ham (0162-320634).