Zondag 25 mei Broederpadwandeling o.l.v. een gids

Meer dan een eeuw lang hebben kloosterlingen in Dongen gebouwd aan een betere samenleving met goed onderwijs, met zorg voor de zwakke en zieke medemens en met passie voor een rijk cultureel en sportief verenigingsleven. Het Broederpad is een historische wandelroute door Dongen die voert langs 22 plaatsen waar Broeders behorend tot de congregatie van Onze Lieve Vrouw van Lourdes, sinds 1892 hebben gewoond en gewerkt. In 2009 vertrokken de Broeders, na een verbintenis met Dongen van 117 jaar, naar een rusthuis in Eindhoven.

Het Broederpad is chronologisch in de tijd opgebouwd en kent een korte variant van 4 km en een route van 7 km. Onderweg treft u routebordjes en speciale Broeder-borden aan met daarop het verhaal plus unieke foto’s van de Broeders. Op de borden staan ook QR-codes. Daarmee kunt u via een smartphone extra informatie over de Broeders verkrijgen. 
Gegidste wandelingen
Het Broederpad onder leiding van een gids wandelen? Dat kan natuurlijk ook! 
Heemkundekring De Heerlyckheit Dongen  organiseert maandelijks wandelingen. Een enthousiast verhaal en een kijkje op plaatsen waar je gemakkelijk aan voorbij gaat, geeft zo een extra beleving. Op  zondag 25 mei kunt u aan een wandeling deelnemen.  De gids vertrek om 13.00 uur vanaf het Europaplein.  Aanmelden is niet nodig. Deelname kost €2,- per persoon.