Dongens Diamant gaat verder op 17 mei

Foto:

In het kader van Dongens Diamant zullen op zaterdag 17 mei de schijnwerpers mede gericht zijn op ’s Gravenmoer. Op het Dorpsplein vindt  een muzikaal optreden plaats door Fanfare Euterpe en de Christelijke muziekvereniging Crescendo, in samenwerking met Scouting Groep de Stormvogels. In Dongen zullen zich, op hetzelfde tijdstip, Musis Sacrum en de Seniorenharmonie presenteren op het Looiersplein met een anderdeel van de Scouting Groep. Aanvang van het evenement in ’s Gravenmoer  is om 14.00 uur en zal eindigen om 16.00 uur.Het thema van deze middag is: Muziek Verbindt.

De muziekverenigingen Euterpe en Crescendo met hun slagwerkgroep,  zullen elk hun eigen muziekprogramma ten gehore brengen, afgewisseld door optredens van de Stormvogels. De verenigingen bieden ook de mogelijkheid om informatie in te winnen, zowel bij de Scouting als bij de muziekverenigingen.  Kinderen krijgen o.a. de mogelijkheid om kennis te maken met muziek en diverse  muziekinstrumenten. Het hoogtepunt van deze middag is een gezamenlijk optreden van de beide muziekverenigingen als één groot orkest, onder leiding van dirigent Hugo Verwey, met ondersteuning van de Scoutinggroep. 
De nummers die door dit gelegenheidsorkest worden gespeeld zijn: De Arosa Mars van Oscar Tschuor  en The Blues Factory van Jacob de Haan.  Wanneer door slechte weersomstandigheden een buiten optreden niet mogelijk is,  zullen de activiteiten verplaatst worden naar De Geubel. In Dongen worden de activiteiten bij slecht weer verplaatst naar jeugdcentrum De Poort.