Lenteconcert Dongens Mannenkoor

Na een succesvolle Oranjemarkt, op Koningsdag 26 april 2014, bereiden de leden van het Dongens Mannenkoor zich nu voor op het Lenteconcert. Dit concert wordt gehouden op zaterdag 10 mei a.s. in De Cammeleur.

Het Lenteconcert is een jaarlijks terugkerend concert van het Dongense koor, dat al ruim 40 jaar bestaat. Onder leiding van dirigent Jan Terpstra werkt het koor hard om het goede niveau op peil te houden. Ook wordt het bestaande repertoire regelmatig aangepast en uitgebreid met nummers die bij het koor passen, maar ook met nummers die verrassend zijn en die je niet zo snel in een repertoire van een mannenkoor verwacht. Traditioneel is dat het Dongens Mannenkoor een ander koor uitnodigt om deel te nemen aan het Lenteconcert. Dit jaar is gekozen voor het Mades Mannenkoor. Dit koor staat onder leiding van dirigent Peter Ligthart.
Omdat de vaste pianist van het Dongens Mannenkoor, Erik van Soelen, helaas verhinderd is dit concert, is de muzikale begeleiding uit handen gegeven aan de pianist van het Mades Mannenkoor, René van Assche. Hij begeleidt beide koren.
Het Dongens Mannenkoor opent het concert op 10 mei. Daarna volgen een aantal nummers door het Mades Mannenkoor. Na de pauze begint het Mades Mannenkoor, waarna het Dongens Mannenkoor de laatste sessie ten gehore brengt. Ook zingen beide koren nog gezamenlijk.
Wie houdt van mannenkoren, moet eigenlijk wel naar De Cammeleur komen op 10 mei a.s. Twee mannenkoren uit de regio, dat is een genot om naar te luisteren.
Het concert begint om 20.00 uur. De entreeprijs is vijf euro per persoon. Kaarten zijn vooraf verkrijgbaar bij De Cammeleur en op woensdagavond tijdens de repetitie van het Dongens Mannenkoor bij De Gouden Leeuw in Dongen. Voor meer informatie over de koren: www.dongensmannenkoor.nl en www.madesmannenkoor.nl