Coco Montoya in Dongen

Foto:

Blues Promotion Dongen gaat haar  27ste seizoen afsluiten met de uit Santa Monica, California afkomstige zanger/gitarist Coco Montoya.Met als supp.act Far Street (NL).

De Amerikaanse zanger/gitarist Henry “Coco” Montoya behoort bij het selecte blueskransje van topblues gitaristen en heeft in zijn 35 jarige carriëre een stabiele status opgebouwd als één van s’werelds beste blues (rock) gitaristen. Daarnaast is hij een begenadigd  blueszanger met een diepe soulvolle stem. 
Coco Montoya is in de jaren zeventig begonnen als drummer in de band van de legendarische bluesman Albert Collins, die hem niet alleen de fijne kneepjes van zijn “Icy Hot” manier van spelen op gitaar bij bracht, maar hem ook op het hart drukte zich niet alleen te fixeren op het spelen van noten, maar te spelen vanuit zijn hart en gevoel.
Dat was een een wijze les van “The Iceman” die Montoya altijd is bij gebleven.
Ook John Mayal was aangedaan door Coco’s bezield gitaarspel en gaf hem een plaatsje aan zijn zijde bij The Bluesbreakers, waar hij samen met Walter Trout een geducht gitaarkoppel vormde.
Bij John Mayal’s Bluesbreakers hield hij het zo’n tien jaar vol. Het was echter Albert Collins die Coco Montoya op het hart drukte, dat hij voor niemand moest onder doen , en voor zijn eigen kansen moest gaan. Hij volgde die wijze raad op en kwam in 1995 met zijn debuut album “Gotta Mind To Travel”, een intrede langs de grote poort met bijdrage van talrijke gastartiesten als The Iceman himself John Mayal en Debbie Davis. Er zouden er nog acht succesvolle albums volgen.
Coco Montoya is geen productieve componist maar laat dat geen bezwaar zijn , want wat opvalt is zijn veelzijdigheid , hij wisselt traditionele blues af met dampende  bluesrock, daarnaast verraadt zijn muziek southern soul  en funk invloeden.
Het is weer lang geleden dat Coco Montoya een uitgebreide Europese toer deed , maar nu is het weer zover, hij komt met zijn originele toerband over, hij doet slechts drie shows in Nederland waarvan één in Dongen. Laat je veroveren door deze excelente bluesartiest!
Zondag 4 mei a.s. Aanvang 16.30
Café-Zaal De Gouden Leeuw st.Josephstraat 107 Dongen.
www.cocomontoyaband.com
www.farstreetheavyblues.nl
www.bluesdongen.nl