Cinemaclub Dongen vertoont Franse thriller

Foto:

Maandag 14 april vertoont Cinemaclub Dongen de Franse film Dans la Maison in het Dongeparktheater van de Volckaert. Een leraar wordt geconfronteerd met een overijverige en getalenteerde leerling. Maar de inzet van zijn talent is op zijn minst discutabel. Na eerder een komedie en een sociaal drama te hebben verfilmd, presenteert regisseur François Ozon hiermee zijn eerste, nagelbijtende, thriller.

Docenten Nederlands kunnen er over meepraten: geef een leerling een schrijfopdracht en hij zal er zich op de makkelijkst mogelijke manier en met een minimum aan woorden vanaf maken. Maar de 16-jarige Claude heeft werk gemaakt van zijn opstel met als titel: wat heb jij gedaan dit weekeinde? En hoe! Minutieus en geestig beschrijft hij de gedragingen van de ouders van een klasgenoot die in een statige villa wonen. Claude valt niet op in de klas maar dat hij kan schrijven is geen vraag meer. Wat te doen? Germain, zijn leraar Frans, die het opstel ook aan zijn  vrouw laat lezen, moedigt zijn pupil aan het ‘verhaal’ verder te schrijven en geeft hem zelfs tips om zich te verbeteren. Gaandeweg verandert de toon van Claude’s verhaal en raakt Germain meer en meer gefascineerd door het opstel van zijn leerling, zelfs zo dat het een obsessie wordt.

 Op het festival van Toronto werd deze film bekroond met de prijs van de internationale kritiek.

Aanvang voorstelling 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur.  Losse verkoop € 6,50 (CJP/CKV€ 4,00) of voor de echte liefhebber: door het kopen van een 10-voorstellingenkaart voor € 50,00 wordt men tevens lid van de cinemaclub.  Volg het programma: www.cinemaclubdongen.nl