Lamarotte Jazzband sluit jazzseizoen bij Jazzclub The Swinging Carrots 

Foto:

Zondag 13 april 2014 barst de jazzmuziek weer los in Dongen. Op het podium bij Jazzclub The Swinging Carrots staat dan de Lamarotte Jazzband. Het optreden van deze band begint om 15.00 uur en duurt tot 19.00 uur. Het concert is te zien en te horen in Partycentrum De Heeren van Dongen aan de St. Josephstraat in Dongen. Entree is vijf euro per persoon.

Lamarotte, het dixie-straatorkest, werd opgericht in 1974 in Tilburg. Het orkest behoort dan tot één van de eerste straatorkesten in Nederland. Voor ogen staat het maken van jazz op een niet al te serieuze manier. Men zou kunnen zeggen: “Jazz met een knipoog”. Ook de gekozen naam van het orkest moet in dit perspectief gezien worden. Zowel de Franse betekenis (narrenkap) als de Nederlandse (laat maar rotten) zijn op het orkest van toepassing. LAMAROTTE heeft in de loop der jaren een unieke stijl en een ongeëvenaarde eigen sound opgebouwd. Het repertoire bestaat uit een mix van onvervalste dixieland en old style jazz. 
De samenstelling van de band: Jan Hoes, banjo; André Berkhout, banjo; Sinne Pulles, trompet; Rob Lapien, trompet; William Derks, trompet; Cees Zijlemans, alt-saxofoon; Hans Scheerder, sopraan-saxofoon; Peter van Bekhoven, trombone; Nico Overgaauw, wasbord; Coen Broers, grote trom en Toine Bastings, sousafoon.
Een optreden van Lamarotte is altijd een feestje. Kom voor dit feestje op zondag 13 april naar Dongen. Het is het laatste concert van dit jazzseizoen. Het nieuwe seizoen begint weer in september dit jaar. Voor meer informatie: www.theswingingcarrots.nl. LET OP: In Dongen wordt op 13 april 2014 ook de traditionele jaarmarkt gehouden. Hierdoor is het niet mogelijk om dichtbij Partycentrum De Heeren van Dongen te parkeren. Jazzclub The Swinging Carrots vraagt bezoekers om hier rekening mee te houden.