Lurrie Bell & Dave Specter Band in Dongen

Foto:

Blues Promotion Dongen presenteert The Lurrie Bell & Dave Specter Band uit Chicago, met als supp.act The Dave Chavez Band uit Schiedam.

Blijkbaar was Lurrie Bell (1958) voorbestemd om bluesmuzikant te worden. Als tweede zoon van de legendarische mondharmonicaspeler Carrey Bell stond hij reeds op zijn achtste samen met papa op de planken. In 1977 ging hij als tiener mee de opnamestudio’s  in en werd  hij als gastmuzikant door vele gerespecteerde  bluesgrootheden gevraagd als gastgitarist. Hij werd  in die tijd door critici unaniem beschreven als een rijzende ster. Begin jaren tachtig tenslotte had hij zijn eigen band en werd er nog meer beroep op hem gedaan als gitarist, want waar de vader een mondharmonicagenie is, weet Lurrie de gitaar te bespelen als geen ander en dit met een ruwe, rauwe, passionele maar getormenteerde stem en een vreesloze drive.
Tragisch genoeg werd hij eind jaren tachtig ernstig ziek waardoor zijn carriére gedurende enkele jaren zich over een hobbelig pad verder sukkelde. Ondanks een reeks van verwoestende persoonlijke gebeurtenissen die Lurrie Bell’s carriére in het verleden dwarsboomden, beschikt hij anno 2014 overduidelijk nog steeds over meer dan voldoende passie en verbeelding om de nieuwe weg die hij insloeg, succesvol af te leggen. Lurrie’s soulvolle- door Little Milton beïnvloede- stem en zijn behendig gitaarspel blijven indruk maken.
Dave Specter bluesgitarist, bandleader, en producer, heeft een internationale reputatie als een van de grootste talenten in de Chicago blues-scene. Hij is geboren in 1963 in Chicago, hij begon op zijn als 18 jarige gitaar te spelen met Steve Freud als zijn leraar. Voordat hij zijn eerste band formeerde in 1989,  toerde hij al intensief met bluesartiesten als Son Seals, Hubert Sumlin, Junior Wells, Magic Slim en The Legendary Bluesband. Ook verscheen hij op compilatie cd’s met o.a.Eric Clapton, B.B.King en Carlos Santana.Vreemd genoeg heeft Dave Specter nooit de behoefte gehad om ook als zanger zich te profileren, hij is meer bandleader dan performer. Maar hij weet wel altijd met verassende namen te komen om het vokale gedeelte in te vullen. 
Dave Specter is géén “hardrockende”gitaarbeul, maar een gitarist die de juiste groove weet te vinden en daarmee aan de slag gaat .Zijn muziek is niet “hot” maar “cool”
Deze unieke combinatie doen slechts één show in Nederland en komen met jongens die allemaal gepokt en gemazzeld zijn in de “windy city”, te weten Harlon Terson op bas, Mike Schlick op drums en Brother John Kattke op hammond, plus twee topgitaristen die hun krachten hebben gebundeld.Lurrie Bell’s soulvolle stem en behendig gitaarspel, gekoppeld aan Dave Specter’s klassiekere bluestunes is verassend maar vooral “real blues”
Zondag 20 april (eerste Paasdag) aannvang 21.30
Café-Zaal De Gouden Leeuw st.Josephstraat 107 Dongen.
www.lurrie.com
www.davespecter.com
www.bluesdongen.nl