“Zlata Muzika”concert met “Blaaskapel Brabant”

Foto:

Op zondag 23 maart 2014 wordt in cultureel  centrum “De Cammeleur”, Hoge Ham 126, Dongen een optreden verzorgd door “Blaaskapel Brabant” uit Geldrop. Het concert begint om 14.30 uur en de toegangsprijs is vijf euro.

Concertreeks
Het concert is het zesde in de reeks van “Zlata Muzika concerten”, een initiatief van het Promotieteam Tsjechische Volksmuziek Dongen. Dit team heeft zich ten doel gesteld jaarlijks twee concerten te organiseren met Tsjechische volksmuziek, om op die manier deze muzieksoort levendig te houden en de liefhebbers tegemoet te komen na de beëindiging van de muzikale activiteiten van De Dongelander Muzikanten. 
“Blaaskapel Brabant”
Blaaskapel  Brabant   speelt Moravische, Böhmische en Egerländer volksmuziek. Ook muziekwerken uit bekende musicals en operettes staan prominent op het programma naast de klanken van evergreens en bekende stukken van  André Rieu.
De kapel is sinds 2008 actief op de bühne en treedt op met een zangduo. De leiding is in handen van Pieter Bukkems.
Zlata Muzika
De naam “Zlata Muzika concert” is afgeleid van het blaasmuziekprogramma “Zlata Muzika” dat wekelijks als podcastprogramma op internet wordt gepresenteerd. Presentator Antoon Brenders presenteert op deze middag, voorafgaand aan het concert, vanaf 13.45 uur zijn blaasmuziekprogramma “Zlata Muzika”. Een plaatje met een praatje. Tsjechische volksmuziek voor de liefhebber. Er is gelegenheid om een verzoekplaat in te dienen. Het publiek kan zelf zo het programma mee bepalen.
Voor de wekelijkse podcastuitzending van Zlata Muzika op internet: www.zlata-muzika.nl.