Sugar Ray & The Bluetones in Dongen.

Foto:

Blues Promotion Dongen presenteert Sugar Ray and The Bluetones (U.S.A.) met als supp.act Stackhouse uit Den Haag.

Stackhouse uit Den Haag brachten onlangs hun debuut cd uit “Big Fish Boogie”uit, in deze band zit een leeftijd verschil van 40 jaar, oude rotten en jonge honden geven deze combo een frisse en stevige sound.Ervaren rot Willem van Dullemen neemt deze band aan zijn hand, en net als op hun cd weten zij een echt “Chess”sfeertje te creëren.
Het is nu voor de vierde maal dat Sugar Ray te gast is in De Gouden Leeuw en dat heeft zo zijn reden, Sugar Ray is namelijk ”the real deal”. Als jongeman raakte Sugar Ray Norcia geïnteresseerd in de zwarte roots muziek met Big Walter Horton als zijn grote voorbeeld. In 1979 ontstond de eerste versie van The Bluetones, drummer Neil Gouvin en “Sugar” Ray Norcia waren de initiatief nemers van deze formatie. In die tijd begeleidden zij grootheden als Otis Rush, Big Joe Turner, en natuurlijk zijn grote held Big Walter Horton.
In het najaar van1991 trad Sugar Ray toe tot de absolute top in de categorie grote swingbands, The Roomful Of Blues. Hiermee reisde hij uitputtend met meer dan 200 shows per jaar, de hele wereld over, en deed daarbij verscheidene malen ook Nederland aan.
Met Roomful Of Blues nam hij meerdere albums op, waarop ook eigen composities zijn terug te vinden. Eind jaren negentig werd het tijd voor een tandje terug, en richtte hij zich meer op andere dingen. In 1999 nam hij met collega mondharmonicablazers Charlie Musselwhite, James Cotton en Billy Branch de cd “Super Harps” op, die een grammy nominatie kregen in de categorie “best traditional album”
Ondanks deze successen en prestige heeft Sugar Ray nooit zijn verlangen opgegeven om terug te  keren naar zijn grote liefde, de harmonica blues. In 2001 trommelde hij zijn Bluetones weer bij elkaar  en nam de imponerende cd Rockin’ Sugar Daddy op. Nu weer enkele opmerkelijke albums later, zijn Sugar Ray & The Bluetones weer in Europa, met enkele jongens van het eerste uur, n.l. Neil Gouvin op drums en bassist Michael ’mudcat’ Ward, pianist Anthony Geraci  en als kers op de taart gitarist  ”Monster” Mike Welch, de nickname “Monster” kreeg hij overigens van filmacteur Dan Aykroyd, die daarmee aangaf hoe hij onder de indruk was van hem. Deze combinatie met de elegante stem en de heerlijke harp van Sugar Ray kan dan ook niets anders dan excelleren. Zijn blues komt recht uit het hart van de Chicago blues,fascinerend,emotioneel,krachtig en diep!!
Zondag 30 maart  a.s. Aanvang 16.00 
Café-Zaal De Gouden Leeuw st.Josephstraat 107 Dongen
www.sugarrayandthebluetones.com
www.stackhouse.nl
www.bluesdongen.nl