Marckriver New Orleans Friend bij Jazzclub The Swinging Carrots

Foto:

Op zondag 9 maart a.s. staan de Marckriver New Orleans Friends uit België op het podium bij Jazzclub The Swinging Carrots in Partycentrum De Heeren van Dongen. Het optreden begint om 15.00 uur en duurt tot 19.00 uur, entree is vijf euro per persoon.

De band kwam er door het succes van het schoolorkestje ‘De Dixie Stompers’, opgericht door Eddy Sabbe. De naam Marckriver verwijst naar het riviertje ‘De Marck’ in Hoogstraten. De Marckriver N.O. Jazzfriends zijn ‘simpel’ georganiseerd. Al jarenlang is de bezetting hetzelfde. Sommigen speelden ook bij andere bands. De band heeft alle jaren vast gehouden aan de Revival Jazz, zoals die bekend is van de Preservation Hall-stijl. Dat sommige leden soms als dixieland-, of swingmuzikant worden ‘gebrandmerkt’, heeft meestal te maken met de muziekcollectie van de luisteraar. ‘If he can play, he can do the job’ is een veelgehoord statement in New Orleans. En dat is hoe de Marckriver N.O. Jazzfriends spelen. 
De bezetting: Vincent van Elferen (trombone en vocals); Walter van Andel (trompet); Eddy Sabbe (klarinet en sax); Ed Schulte (bas); Jos van Zuijen (drums), Luc van Delm (banjo en gitaar); Ruud Tollenaar (piano).
Voor meer informatie www.theswingingcarrots.nl.