Nieuw opwarmevenement  “Ut Grote Veurspel”

Foto:

Dongen heeft een nieuwe opwarmer voor carnaval, Ut Grote Veurspel. Eén week voor carnaval, op zaterdag 22 februari 2014, zal dit nieuwe muziekspektakel worden gehouden in ‘Ut Zottekot’ (de Cammeleur). Ut Grote Veurspel zal ieder jaar een thema mee krijgen waar de invulling van de muziek, de inrichting van de zaal en waar bezoekers zich naar kunnen kleden. Voor dit jaar is het thema, “Carnaval de Brasil”. Brazilië brengt met opzwepende sambamuziek en prachtige uitdossingen een geweldige sfeer die past op een carnavalsavond. Natuurlijk is het thema gekozen met het oog op het naderend WK voetval in Brazilië. De aftrap van de avond in ‘Ut Zottekot’ is om  20.00 uur.

Eerste helft:
Na een optreden van de Bøxskusz , winnaar van het songfestival, gaan maar liefst 5 kapellen uit ons Peeënrijk een muzikale act opvoeren. Dit zijn Fluitje van een band, De Uitslaopers, de Vrije tijd rekkers, de Wortels en Hoe ist. Zij vullen de eerst helft van de avond.
Rust:
Om de overgang naar het tweede deel aan te kondigen wordt een spetterende verrassing gepresenteerd.
Tweede helft:
Cover band Face 2 Face vult het grootste deel van de tweede helft in. Deze top band is in staat om het feest volledig op zijn kop te zetten. In de pauze zal de Dongense en enige jeugd samba/batucada band in Nederland vrolijke opzwepende samba nummers op de typische Braziliaanse percussie instrumenten ten ge horen brengen. 
Tijdens de wedstrijd:
Traditioneel wordt één week voor Carnaval de Peej van ut Jaor bekent gemaakt. Deze traditie houden we vast en zal op deze avond plaats vinden. Verder wordt het publiek workshops geboden tijdens de avond, om zich voor te bereiden voor het WK voetbal in Brazilië.   
Toegang:
Kaarten voor “Ut Grote Veurspel” kosten 9 euro en zijn verkrijgbaar bij: DA Ingrid (Looiersplein 27-28),  Leijten (Hoge Ham 80-82) en  Rovin Slijterij en Drankenhandel (Wilhelminastraat 79a).