King Of The World in Dongen

Foto:

Blues Promotion Dongen presenteert de Nederlandse blues-, rhythm & rootsband King Of The World. Nederland is weer een nieuwe bluesband rijker, vier topmuzikanten die elkaar gevonden hebben onder de naam King Of The World. Na 25 jaar samenwerking met de in 2011 overleden blueslegende Harry Muskee, komt gitarist Erwin Java met King Of The World. Samen met drummer Fokke de Jong bekend o.a. van zijn drumwerk bij Normaal ontstond het idee om een Nederlandse blues & roots band van formaat op te richten.

Als zanger werd bassist Ruud Weber aangetrokken en Govert van der Kolm op piano/ hammond. Vier mannen met een zulke staat van dienst, die elkaar gevonden hebben moet wel iets moois gaan opleveren. Erwin Java, was 25 jaar gitarist, mede componist en vriend van Harry Muskee van Cuby and the Blizzards. Voorheen speelde hij o.a. bij Herman Brood’s Wild Romance, Wild Honey, AA & The Doctors, werd als studiomuzikant door talloze artiesten ingehuurd , en is docent aan het Gronings Conservatorium. De afgelopen 5 jaar was hij onderdeel van “Five Great Guitars” waarbij ook o.a. topgitaristen Jan Akkerman en Henry Saxcsioni deel van uitmaakten.
 
Fokke de Jong grote initiator van dit project , vult  al ruim twintig jaar  de drumstoel bij Normaal,  en wordt gezien als Neerlands best blues en roots drummer. Fokke de Jong zou met zijn superdroge en strakke drumspel zelfs de meest ritme-onvaste muzikant ritmisch gezien nog in het gareel kunnen brengen.
Ruud Weber, zanger bassist en componist deed veel ervaring op in de band van Snowy White. Op jonge leeftijd leerde hij de blues kennen in Barry McCabe’s Albatross, waarmee hij jarenlang door Europa toerde. Hij begeleidde o.a. Mick Taylor , David GoGo en Arthur Ebeling.
Govert van der Kolm pianist en hammondspeler al van zijn twintigste jaar actief in allerlei stijlen bands, maar vond zijn heil in blues en soul bands gedurende het toeren met veel buitenlandse bluesartiesten, zoals Coco Montoya, Mat Scofield, Deborah Coleman.
Zij brachten in 2011 hun eerste cd uit en van hun tweede is de release in maart 2014, opvallend is hun muzikale hechtheid en professionele aanpak. Alles wat er aan geluid uit de  instrumenten en stembanden komt, is een ambachtelijk ijzersterk smeedwerk van klanken.
King Off The World refereert aan een song van John Lee Hooker, wie kent dat niet , wakker worden en het gevoel hebben dat je de gehele wereld aankunt, met dat gevoel gaat King Of The World zijn plaats in de blues-scene opeisen.
Zondag 16 febuari a.s  Aanvang 16.00
Café-Zaal De Gouden Leeuw st.Josephstraat 107 Dongen.
www.kingoftheworld.nl   www.bluesdongen.nl