The Nimmo Brothers & The Bluesbones  in De Gouden Leeuw.

Foto:

Blues Promotion Dongen presenteert een middagje vol met passionele bluesrock met de uit België  afkomstige The Bluesbones en The Nimmo Brothers uit Schotland.

The Bluesbones zijn inmiddels een fenomeen geworden in slechts enkele jaren tijd. Ook een jonge band al hoe wel enkele leden van deze band ook al hun messen hebben geslepen in andere  en zeker niet onverdienstelijke bands. Dus enige ervaring kan hun niet ontzegd worden. Blikvanger is ongetwijfeld gitarist Stef Paglia, die met zijn 18 lentes laat blijken uit het goede hout te zijn gesneden. België heeft geen reputatie van bluesrock bands maar met The Bluesbones maken ze er ook in Nederland een hoop overbodig. Wat kunnen we van deze heren verwachten, een broeierige set van straight rockers, boogies en shuffles om ook occasioneel wat gas terug te kunnen nemen.
Het best bewaarde geheim van Schotland is niet de schuilplaats van het monster van Loch Ness of het recept van de Schotse wiskey, neen, het best bewaarde geheim zijn de uit Glasgow afkomstige Nimmo Brothers. Al 17 jaar inmiddels zijn deze bonkige doch zeer aimabele  broers samen, en er zit nog steeds geen sleet in deze twee-eenheid, sterker elk nieuw album die ze uitbrengen, zit vol variatie en energie, maar ook live wordt het maar beter .
Alan en Stevie Nimmo zijn twee Britse blues brothers die je tot de beste moderne bluesgitaristen uit het Europese circuit kunt rekenen.The Nimmo Brothers wonnen de British Blues Connection Awards voor beste U.K. album en beste band, stonden op de gerenommeerde  bluesfestivals en in eivolle clubs. In 2012 kwam hun zevende album uit” Brother To Brother”. Met vette riffs en vlijmscherpe gitaarsoli zullen Alan en Stevie Nimmo in no-time de zaal op zijn grondvesten laten schudden. Ondersteund door hun super strakke ritmesectie met Mat Beable op bas, en David Reaburn op drums. Maar ook vocaal kunnen deze broers heel wat bluesvarianten aan. Met hun typisch “Glasgow’s No Fear No Messing”en nooit aflatende energie  zitten hun optredens boordevol passie en emotie, recht uit het hart van Glasgow tot in de ziel van het publiek. En laten daarbij niets aan het toeval over, en zullen weer heel diep gaan om te bewijzen dat ze nog steeds de ongekroonde koningen van de Europese bluesrock-scene zijn en de  “all time” lievelingsband van De Gouden leeuw zijn!
Café-Zaal De Gouden Leeuw.  st.Josephstraat 107 Dongen
Zondag 19 januari . Aanvang 16.00
www.thebluesbones.be
www.bluearmadillo.com/the-nimmo-brothers-artists/
www.bluesdongen.nl