Natuurpresentatie door Henk Oerlemans en Fia Grootzwagers

Woensdag 15 januari nodigt Natuurvereniging Ken en Geniet u weer uit voor het bijwonen van 2 digitale fotopresentaties. De avond wordt gehouden in de filmzaal van de Cammeleur, Hoge Ham 126 te Dongen, aanvang 20.00 uur. Een ieder is van harte welkom, ook de mensen die nog geen lid zijn van de Natuurvereniging en de toegang is gratis.

De voorstelling voor de pauze gaat over de mooie Dongense natuur, fotograaf Henk Oerlemans maakte vele opnames tijdens zijn wandelingen door Dongen en laat daarvan een gedeelte zien. We zien het waterhoen op haar nest, het jonge leven in het Dongepark, prachtige beelden van allerlei insecten, nachtvlinders, dagvlinders, maar ook vele planten. Sfeerbeelden van de herfst, met wilde vruchten en paddenstoelen, mooie landschappen en luchten. Henk laat ons ook genieten van heel eenvoudige dingen, zoals zomaar wat regendruppels aan een tak en de vogels die vertoeven binnen de bebouwde kom van Dongen..
Na de pauze presenteert Fia Grootzwagers haar serie over diverse tochten die zij afgelopen jaar maakte met Natuurvereniging Ken en Geniet. Natuurlijk met veel bloeiende planten, met de daarbij horende insecten, in het bijzonder natuurlijk vlinders.
Wilt u naast deze voorstellingen ook eens mee naar buiten met de Natuurvereniging, dan kan dit ook, op zondagmorgen 19 januari gaat Ken en Geniet naar het gebied bij de Leemputten van Dorst en Sureae. Dit voormalige natuurbad is omgevormd naar natuurgebied en tijdens de winterperiode verblijven hier vele watervogels. Het onderhoud vindt plaats met een kudde Schotse Hooglanders, u wordt bijgepraat over dit afwisselende gebied door Fia en Christ Grootzwagers. Kijk ook eens op www.kenengeniet.nl voor meer informatie over de natuurvereniging, hier vindt u het gehele programma van maar liefst 26 tochten en informatie over de diverse werkgroepen binnen Ken en Geniet. Voor deelname aan de tocht, moet u zich aanmelden en wel voor dinsdag 14 januari, u kunt bellen naar: fam. Leeggangers tel. 0162-313858 of naar fam. van Gestel tel. 0162-322316.
kenengenietwandeling