Cinemaclub Dongen vertoont meeslepende oversteek 

Foto:

Maandag  6 januari vertoont Cinemaclub Dongen de Noorse film Kon-Tiki in het Dongeparktheater van de Volckaert. 

Lang werd geloofd dat Polynesië werd bevolkt door kolonisten uit Azië. Maar als Thor Heyerdahl er de Zuid-Amerikaanse ananas ontdekt, weet de antropoloog uit Noorwegen het zeker: het waren geen Aziaten, maar Zuid-Amerikanen die als eersten voet zetten op deze eilandengroep in de Grote Oceaan. Om zijn theorie te bewijzen, bouwt Heyerdahl in 1947 een groot vlot van balsahout, doopt het de Kon-Tiki en laat zich op de oostelijke zeestroming van Peru naar Polynesië drijven.
Het beeldverslag dat de avonturier van zijn barre expeditie maakte, won in 1951 de Oscar voor beste documentaire.
En nu hebben Joachim Rønning en Espen Sandberg een meeslepende speelfilm van deze ongelooflijke reis gemaakt. Met Kon-Tiki bevaart het Noorse regisseursduo de bekende routes van het nautische drama. Natuurlijk wordt de oversteek bemoeilijkt door ziedende stormen, hongerige haaien en muiterij onder de bebaarde bemanning.
 Desondanks kijkt Kon-Tiki (met een budget van elf miljoen euro de duurste Noorse productie ooit) weg als een spektakel van internationale allure dat soms doet denken aan Cast Away en aan het recente Life of Pi . Kon-tiki is een prachtig oceaandrama, een avonturenfilm die werd genomineerd voor een Golden Globe én een Oscar voor Beste Buitenlandse Film.

Aanvang voorstelling 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur.  Losse verkoop € 6,50 (CJP/CKV 
€ 4,00) of voor de echte liefhebber: door het kopen van een 10-voorstellingenkaart voor € 50,00 wordt men tevens lid van de cinemaclub. 
Volg ons programma: www.cinemaclubdongen.nl