Cinemaclub Dongen met komedie het jaar uit

Foto:

Maandag  30 december vertoont Cinemaclub Dongen de Franse film Tous les soleils het Dongeparktheater van de Volckaert.

Regisseur Philippe Claudel levert met Tous les soleils een luchtige film waarin de  familie centraal staat. Een kleurrijke, lieve film, waarin diepe levenslessen schuilgaan. 
Alessandro, een leraar barokke muziek, vormt samen met zijn anarchistische, werkeloze broer en zijn puberende dochter Irina een Italiaans bolwerk in het Noord-Franse Straatsburg. Sinds de dood van zijn vrouw, vlak na de geboorte van Irina, heeft Alessandro zichzelf weggecijferd ten behoeve van zijn dochter, zijn broer Crampone en een groep stervende ouderen voor wie hij literatuur voorleest. 
Crampone en Irina zetten zich in om voor hun broodheer een geschikte partner te vinden, maar Alessandro wil van niets weten. De tijd heeft voor hem stilgestaan sinds zijn vrouw is overleden, en daar lijdt vooral zijn dochter onder. Zij wordt nog altijd gezien als een baby. Pas als zijn dochtertje het pad der liefde wel lijkt te hebben gevonden ziet Alessandro in dat het leven ook doorgaat.
De film laat de ongemakkelijkheid van familie zijn zien. Daarnaast ademt de film liefde voor Europa en haar cultuur. De verbintenis tussen het Duits-Franse Straatsburg en het mediterrane Italië is zonder meer geslaagd. 

Aanvang voorstelling 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur.  Losse verkoop € 6,50 (CJP/CKV 
€ 4,00) of voor de echte liefhebber: door het kopen van een 10-voorstellingenkaart voor € 50,00 wordt men tevens lid van de cinemaclub. 
Volg ons programma: www.cinemaclubdongen.nl