Bijzondere Kerstconcerten Dongens Mannenkoor en ‘Snarivarius’ van Het Kunstpodium 

Foto:

De traditionele Kerstconcerten van het Dongens Mannenkoor staan weer op het programma. De concerten zijn op woensdag 18 december 2013, in de Kapel van de Zusters Franciscanessen en op zaterdag 21 december in de Oude Kerk aan de Kerkstraat. Beide concerten zijn in Dongen en beginnen om 20.00 uur. De concerten zijn gratis toegankelijk.

Tijdens deze concerten wordt de samenwerking met Het Kunstpodium en het Dongens Mannenkoor, na Dongen Durft, voortgezet. ‘Snarivarius’, het vioolensemble van Het Kunstpodium speelt een aantal nummers met het koor en speelt ook een aantal nummers alleen. Het vioolensemble ‘Snarivarius’ staat onder leiding van viooldocent David Peijnenborgh.
De leden van ‘Snarivarius’ zijn allemaal heel jong. Zij variëren in leeftijd van 8 tot 11 jaar. ‘Snarivarius’ wordt, tijdens de Kerstconcerten van het Dongens Mannenkoor, uitgebreid met twee, eveneens jonge, muzikanten. Behalve viool wordt er dan ook contrabas en percussie gespeeld. Bovendien speelt David Peijnenborgh zelf ook mee.
Het repertoire van het Dongens Mannenkoor bestaat uit een aantal klassieke nummers en een aantal prachtige kerstliederen. Het Dongens Mannenkoor staat onder leiding van dirigent Jan Terpstra. De nummers die het vioolensemble speelt, zijn het best te omschrijven als swing/jazz met een Jamaicaans tintje. Die nummers zorgen voor een zomerse sfeer tijdens de Kerst. 
De Kerstconcerten van het Dongens Mannenkoor zijn dit jaar weer verrassend en speciaal. Het koor laat zien dat het durft en ook de jonge muzikanten van het Kunstpodium durven! Reden temeer om naar één van de concerten van het Dongens Mannenkoor te komen, op woensdag 18 december of op zaterdag 21 december 2013. De zangers en de muzikanten zijn er klaar voor!
Parkeren
Aan degenen die op zaterdagavond naar het concert in de Oude Kerk komen het verzoek om niet te parkeren voor de deur van de bewoners van de Kerkstraat (met name niet bij de appartementen van Smits Schoenfabriek). Er is parkeerruimte voldoende op het terrein bij de Anspachschool. Via het voetpad bent u dan snel bij de kerk.
Voor meer informatie: www.dongensmannenkoor.nl en www.hetkunstpodium.nl