The Chicago Hot Rods en Sugar Boy & The Sinners  in Dongen 

Foto:

Blues Promotion Dongen presenteert op zondag 8 december de CD-presentatie van The Chicago Hot Rods en de winnaar ” The Dutch Blues Challenge 2012 ” Sugar Boy & The Sinners .Twee piepjonge bands zullen hun opwachting maken deze middag , ook beide bands delen één passie en dat is het spelen van roots muziek .

The Chicago Hot Rods onder de bezielende leiding van zanger/mondharmonikaspeler Kars van Nus zijn vanaf 2010 een vaste waarde in de Nederlandse blues-scene. Hun afkomst is Dongen en omgeving, maar hun shows zijn inmiddels ver buiten deze regio een faam .Deze middag wordt bovendien hun debuut CD “Wine Like Water“ gelanceerd. En de verwachtingen hiervoor zijn hoog gespannen, logisch, hun optredens zijn altijd boeiend, en Kars van Nus bezit een natuurlijke uitstraling als frontman. Het merendeel van de songs zijn van de band zelf, en de band krijgt hierdoor nog meer een eigen “smoel”. Samen met de voortreffelijke gitaristen, Eddy Vorstenbosch & Jeroen van Esdonk, bassist Luc Broers en drummer Thomas Vermeulen wordt de Chicago Blues alle eer aan gedaan, plus een gepaste mix van bluesballads, soul, shuffles en veel individuele muzikale hoogstandjes. De band wordt bovendien deze middag versterkt met hammondspeler Willem van der Schoof .
Ook de eerste band Sugar Boy & The Sinners logenstraft het idee dat blues iets is voor dikbuikige vijftigers, deze  energieke jonge honden wonnen in 2012  “The Dutch Blues Challenge“ en deze prijs bracht hen naar Memphis om dat daar internationaal te evenaren . Ook zij hebben inmiddels in alle uithoeken van Nederland gespeeld, en stonden  op veel affiches van diverse blues en jazz festivals. Zij spelen een eigenzinnige mix van “old school “ Rhythm & Blues, Rock ‘n Roll en 50’s Soul. Zanger Sugar Boy schakelt met gemak van zijn soulvolle zang over naar scheurende harpsolo’s . Bijgestaan door basic “into your face “gitaar en op twee motoren ronkende ritme section zorgt deze band voor een opwinnende vintage sound. Deze twee bands brengen de blues weer naar de massa toe ,met een flinke dosis attitude en energie maken deze bands duidelijk dat er weer toekomst is voor deze muziek, zij laten een frisse wind door de blues-delta waaien .
Zondag 8 december a.s. Aanvang 16.00
Café-Zaal De Gouden Leeuw st.Josephstraat 107 Dongen
www.sugarboyandthesinners.com
www.thechicagohotrods.com
www.bluesdongen.nl