“Zlata Muzika”concert met “Die Alpenjäger”

Foto:

Op zondag 24 november 2013 wordt in cultureel  centrum “De Cammeleur”, Hoge Ham 126, Dongen een optreden verzorgd door “Die Alpenjäger” uit Klaaswaal. Het concert begint om 14.30 uur en de toegangsprijs is vijf euro.

Concertreeks
Het concert is het vijfde in de reeks van “Zlata Muzika concerten”, een initiatief van het Promotieteam Tsjechische Volksmuziek Dongen. Dit team heeft zich ten doel gesteld jaarlijks twee concerten te organiseren met Tsjechische volksmuziek, om op die manier deze muzieksoort levendig te houden en de liefhebbers tegemoet te komen na de beëindiging van de muzikale activiteiten van De Dongelander Muzikanten. 
Die Alpenjäger
“Die Alpenjäger” uit Klaaswaal is een egerländerorkest van formaat. Die Alpenjäger spelen egerländermuziek zoals Ernst Mosch het bedoeld heeft. De toeschouwer krijgt onvervalste egerländer-muziek te horen door een orkest dat op dit gebied zijn mannetje staat. De prachtige egerländer klanken worden afgewisseld met stemmingsmuziek en een enkele solo. Een zangduo maakt het geheel compleet. Het orkest staat onder leiding van Alex Rommers.
Zlata Muzika
De naam “Zlata Muzika concert” is afgeleid van het blaasmuziekprogramma “Zlata Muzika” dat wekelijks als podcastprogramma op internet wordt gepresenteerd. Presentator Antoon Brenders presenteert op deze middag, voorafgaand aan het concert, vanaf 13.45 uur zijn blaasmuziekprogramma “Zlata Muzika”. Een plaatje met een praatje. Tsjechische volksmuziek voor de liefhebber. Er is gelegenheid om een verzoekplaat in te dienen. Het publiek kan zelf zo het programma mee bepalen.
Voor de wekelijkse podcastuitzending van Zlata Muzika op internet: www.zlata-muzika.nl.