Fondy Riverside Bullet Band bij Jazzclub The Swinging Carrots

Foto:

Op zondag 10 november 2013 treedt de Fondy Riverside Bullet Band op bij Jazzclub The Swinging Carrots in Dongen. Zoals vanouds is de locatie Partycentrum De Heeren van Dongen aan de St. Josephstraat. Het optreden begint om 15.00 uur en duurt tot 19.00 uur. De zaal is open vanaf 14.30 uur. Entree is vijf euro per persoon.

De band, opgericht in 1970, heeft zijn wortels enerzijds in de Belgische Rupelstreek en anderzijds in New Orleans. De bezetting is: Johnny van Breedam (trompet); Camiel van Breedam (trombone), Danny Everaert (klarinet, sax); Jos Koster (banjo), Karel Algoed (bas), Philippe de Smet (drums) en de van oorsprong Dongense Annemiek Beex (piano).
De Fondy Riverside Bullet Band zoekt inspiratie in de jazzmuziek van New Orleans, vooral uit de periode van de Revival, maar ook uit de jaren twintig. Het orkest heeft er voortdurend alles aan gedaan om met autochtone muzikanten te spelen en concerten te organiseren met volledige New Orleans orkesten. De band is geen dixieland orkest en functioneert niet via een heropwindbaar mechanisme. De groep vormt een levend geheel, dat reageert op humeur, inspiratie, publiek, accommodatie en sfeer. 
Bovenstaand is reden genoeg om op zondagmiddag 10 november naar de Heeren van Dongen te komen voor een spetterend optreden van deze band! Voor meer informatie: www.theswingingcarrots.nl.