Blues Promotion Dongen presenteert Ana Popovic & Band

Er zijn heel wat gitaarhelden in de wereld van de bluesmuziek,maar zeer weinigen zijn vrouwen, en nog minder van hen zijn geboren in Servië .Er is slechts één als Servisch-geboren vrouwelijke gitaarheld in de blues en dat is Ana Popovic .De afgelopen tien jaar bracht Ana zo’n acht albums uit , en is constant op tournee door de gehele wereld.Tot haar 15de hoorde Ana hoe vreemd het ook klinkt alleen maar blues,dankzij de grote platencollectie van haar vader, die eveneens gitaar speelde. Mede door de ontluikende oorlog in de negentiger jaren, besloot Ana haar land te verlaten, en zij vertrok naar Nederland, om in Utrecht te gaan studeren op het conservatorium aldaar. Daar kreeg ze vooral les in Jazz en Wereldmuziek, ze hield ermee op omdat ze als bluesartiestewilde gaan optreden . Vanuit haar thuisbasis Amsterdam toert ze nu in alle uithoeken over de gehele wereld.

Er zijn heel wat gitaarhelden in de wereld van de bluesmuziek,maar zeer weinigen zijn vrouwen, en nog minder van hen zijn geboren in Servië .Er is slechts één als Servisch-geboren vrouwelijke gitaarheld in de blues en dat is Ana Popovic .De afgelopen tien jaar bracht Ana zo’n acht albums uit , en is constant op tournee door de gehele wereld.
Tot haar 15de hoorde Ana hoe vreemd het ook klinkt alleen maar blues,dankzij de grote platencollectie van haar vader, die eveneens gitaar speelde. Mede door de ontluikende oorlog in de negentiger jaren, besloot Ana haar land te verlaten, en zij vertrok naar Nederland, om in Utrecht te gaan studeren op het conservatorium aldaar. Daar kreeg ze vooral les in Jazz en Wereldmuziek, ze hield ermee op omdat ze als bluesartieste
wilde gaan optreden . Vanuit haar thuisbasis Amsterdam toert ze nu in alle uithoeken over de gehele wereld.

 

In 2011 kwam haar laatste album “Unconditional”uit die ze opnam in New Orleons met o.a.Sonny Landreth, en Jason Ricci ,en John Porter als producer. Met “Unconditional”is Ana meer naar de roots gegaan en is dit album een meer straight bluesalbum geworden met een vleugje soul en jazz en prachtige soulvolle en rauwe vocalen , het is een mix van klassieke en moderne blues die een breed publiek kan aanslaan .Ana Popovic heeft zich ontwikkeld tot een ongelooflijke gitariste/zangeres , het meest indrukwekkende is v.n.l. ook haar diversiteit en techniek en stijlen. Je moet géén bluespurist zijn bij de muziek van Ana Popovic, maar met haar mix van de rokende elektrische slide funky gitaar, haar jazzy instrumentals, stevige blues-grooves, haar soulvolle uithalen, en met haar charismatische podium verschijning wordt iedereen bij de lurven gepakt. Deze strijdlustige dame is, als je haar agenda ziet, nooit thuis en zelden in Nederland meer te zien. Dit is ook de enige show in Nederland van deze uitgebreide Europese tour, ze wordt vergezeld door haar internationale tourband, een unieke kans om deze begiftigde artieste aan het werk te zien.